„Vom vota în Parlament creșterea pensiilor”. Mesajul vehement al președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Ce este important să afle românii

Stan Filon 21.09.2020, 18:32
„Vom vota în Parlament creșterea pensiilor”. Mesajul vehement al președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Ce este important să afle românii

Partidul Social Democrat nu se lasă impresionat de declarațiile premierului Victor Orban, care spune că România poate intra în faliment, și anunță că marți se va vota majorarea pensiilor cu 40%. Anunțul a venit chiar de la liderul PSD, Marcel Ciolacu.

PSD anunță că va vota în Parlament creșterea pensiilor cu 40%

Conducerea Parlamentului a decis ca marți, de la ora 13:00, să aibă loc plenul reunit în care va fi votată rectificarea bugetară. Conform modificărilor făcute de PSD în comisiile de specialitate, pensiile ar urma să fie crescute cu 40%. Mai mult, salariile profesorilor ar urma să fie majorate tot din acest an.

„Rămânem consecvenți! Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii! Iohannis și Orban au umilit destul persoanele în vârstă! (…)  Orice guvern normal la cap își respectă seniorii! Nu își bate joc de ei! Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu știți cum să scăpați mai repede acum! N-ați făcut nimic pentru ei! Aplicați legea măcar! Opriți-vă din furat și veți avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care așteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăți”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

PSD anunta ca va vota in Parlament cresterea pensiilor cu 40%
PSD anunta ca va vota in Parlament cresterea pensiilor cu 40%

 

Ludovic Orban spune că România se apropie de faliment, dacă pensiile vor crește cu 40%

PSD a adus mai multe amendamente la legea privind rectificarea bugetară în comisiile de specialitate. Astfel, dacă legea este adoptată și de plenul reunit, pensiile ar urma să crească cu 40%, iar salariile profesorilor ar trebui majorate din acest an.

De asemenea, PSD a alocat 400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation și a crescut cu 1,5 miliarde de lei sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pe anul 2020 pentru finanțarea cheltuielilor bugetelor locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că „bugetul nu își mai permite nicio cheltuială suplimentară” şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară, spunând că România este într-un pericol foarte mare și ar putea intra în faliment.

Urmăriți Impact.ro și pe