Vladimir Putin, umilit chiar şi de aliaţi. Declaraţia care îl va deranja pe liderul de la Kremlin

Iancu Andreea 17.05.2022, 08:31
Vladimir Putin, umilit chiar şi de aliaţi. Declaraţia care îl va deranja pe liderul de la Kremlin

Președintele Vladimir Putin a devenit în ultimele luni persoana cea mai des criticată de la nivel mondial, existând multe voci care sunt în dezacord cu acțiunile de război din Ucraina. Deși se bucura de susținerea unora dintre liderii lumii, liderul rus pare să fi pierdut în ultima perioadă și aprecierea celor de partea sa. Vladimir Putin a fost umilit de aliați, fostul ambasador al Chinei în Ucraina făcând recent o declarație neașteptată despre liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin, umilit de declarația unui oficial chinez

Șeful de la Kremlin a fost dur criticat de către unul dintre reprezentanții taberei care l-a susținut până de curând. Vladimir Putin a fost umilit de o declarație a fostului ambasador al Chinei, țară care și-a exprimat sprijinul față de Rusia lui Putin în numeroase rânduri. Gao Yusheng consideră că Rusia nu mai poate controla evenimentele din teritoriul ucrainean și că reprezintă doar o chestiune de timp încheierea războiului cu o înfrângere pentru ruși.

Fostul ambasador este de părere că Rusia va avea parte de o capitulare în Ucraina și consideră că renașterea statului rus sub conducerea lui Vladimir Putin nu poate reprezenta o soluție de luat în seamă. Iar părerile reprezentantului chinez sunt unele ce merită menționate, dată fiind experiența lui Gao Yusheng ca strateg în domeniul afacerilor externe. Acesta a publicat mai multe comentarii pentru Phoenix News, în care vorbește despre înfrângerea Rusiei.

Vladimir Putin, umilit de aliați
Gao Yusheng, fostul ambasador al Chinei în Ucraina

Fostul ambasador al Chinei în Ucraina: „Declinul Rusiei este evident”

Vladimir Putin este aspru criticat pentru modul în care conduce războiul și pentru eșecurile înregistrate. Fostul ambasador al Chinei susține că liderul de la Kremlin a pierdut strategia în acest conflict și nu mai poate decide finalul războiului care a debutat pe 24 februarie 2022. Remarcile diplomatului chinez reprezintă o lovitură grea pentru Vladimir Putin, care a încercat să își atragă simpatia Chinei pentru războiul din Ucraina. 

„Așa-zisa renaștere sau revitalizare a Rusiei sub conducerea lui Putin este falsă, pur și simplu nu există. (…) Declinul Rusiei este evident în domeniile economic, militar, tehnologic, politic și social și a avut un impact negativ grav asupra armatei ruse și a efortului său de război”, a spus Gao Yusheng.

Fostul ambasador chinez a mai menționat că „eșecul blitzkrieg-ului rusesc și eșecul de a obține o victorie rapidă au marcat începutul înfrângerii rusești”. Deși a activat ca diplomat din partea Chinei între 2005 și 2007, în Ucraina, influența lui Gao Yusheng este una importantă pentru Beijing. Acesta este o persoană respectată în mediul academicienilor, făcând parte din Academia Chineză de Științe Sociale (CASS). Aceasta reprezintă un grup de consultanță pentru Partidul Comunist din China, oficialii de la Beijing urmărind cu atenție estimările făcute de către experți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...