Vladimir Putin și-a lăudat soldații din Ucraina. Anunțul liderului de la Kremlin legat de armata sa

Beatrice Dumitru 21.06.2022, 18:06
Vladimir Putin și-a lăudat soldații din Ucraina. Anunțul liderului de la Kremlin legat de armata sa

La aproape patru luni de la invadarea Ucrainei, Vladimir Putin a anunţat că va consolida armata și va desfăşura noi sisteme de rachete, respectiv cele intercontinentale Sarmat şi cele antiaeriene S-500, pe fondul pierderilor suferite de trupele Moscovei în Ucraina. De asemenea, el și-a lăudat soldații de pe frontul din țara vecină.

Vadimir Putin, „mândru” de soldații săi

Vadimir Putin și-a lăudat soldații pe care i-a trimis în Ucraina, deși Kievul și Occidentul au acuzat Rusia de crime de război și genocid, după descoperirea masacrului de la Bucha, unde sute de civili au fost uciși și aruncați în gropi pe comune sau lăsați pe străzi.

Președintele rus a vorbit la Kremlin în faţa unor tineri absolvenţi ai academiilor militare ruse şi ofiţerilor superiori din armată și a afirmat că este „mândru” de acțiunea armatei ruse în Ucraina, iar despre soldați a spus că sunt „adevărați eroi” pe front, notează Le Monde.

Vladimir Putin a lăudat soldații din Ucraina. Anunțul liderului de la Kremlin legat de armata sa
Trupele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie.

Suntem mândri că în timpul operațiunii militare speciale luptătorii noștri au acționat cu curaj, profesionalism, ca niște adevărați eroi”, a declarat Vladimir Putin, folosind expresia autorizată pentru a descrie ofensiva rusă împotriva Ucraina.

„Vom întări forțele armate”

Liderul de la Kremlin s-a referit și la sancțiunile impuse de Occident Rusiei ca pedeapsă pentru invadarea Ucrainei și a apreciat „că vor fi, cu siguranță, depășite”.

În fața noilor amenințări și riscuri, ne vom dezvolta și întări în continuare forțele armate”, promițând că Moscova va pune în funcțiune în acest an racheta intercontinentală Sarmat, în urma pierderilor substanțiale pe care Rusia le-a înregistrat pe frontul din Ucraina.

Racheta balistică, numită oficial Sarmat, are o rază de acțiune de 18.000 km și poate livra între 10 și 15 focoase nucleare la viteze hipersonice.

În plus, faţă de armele deja testate pe câmpul de luptă, au sosit primele sisteme antiaeriene S-500, care nu au egal nicăieri în lume. Nu există nicio îndoială că vom fi și mai puternici”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Acest sistem antiaerian este cel mai puternic al Rusiei, rachetele S-500 având o rază de acţiune de până la 600 de kilometri şi, conform armatei ruse, poate doborî inclusiv sateliţi şi arme hipersonice.

Ucraina a primit obuzierele promise de Germania

Pe de altă parte, Kievul a anunțat că a primit obuzierele autopropulsate germane Panzerhaubitze 2000, după săptămâni de negocieri între Ucraina și aliații săi occidentali pentru a primi „arme puternice” capabile să respingă atacurile rusești în Donbass.

Panzerhaubitze 2000 fac parte, în sfârșit, din arsenalul de obuziere al artileriei ucrainene. Apreciem eforturile Berlinului de a ajuta militar Kievul”, a scris pe Twitter ministrul ucrainean al Apărării Oleksi Reznikov, citat de Le Figaro.

Germania anunțase la începutul lunii mai că va furniza Ucrainei șapte dintre aceste obuziere blindate pentru a ajuta la contracararea armatei ruse, fără a preciza la acel moment când vor avea loc livrările.

Urmăriți Impact.ro și pe