Un apropiat al lui Vladimir Putin, despre războiul din Ucraina. Ce trebuie să obțină armata rusă

Beatrice Dumitru 16.03.2022, 14:41
Un apropiat al lui Vladimir Putin, despre războiul din Ucraina. Ce trebuie să obțină armata rusă

Unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Vladimir Putin, care a lucrat cu acesta încă din anii 1970, la Sankt Petersburg, când al doilea oraș al Rusiei se numea Leningrad, a vorbit despre cum decurge războiul din Ucraina pentru forțele ruse. Acesta susține că totul se desfășoară conform planului, la doup zile după ce un alt oficial de la Kremlin spunea că progresul pe front este lent.

Apropiat al lui Vladimir Putin, despre războiul din Ucraina

Pe 24 februarie, Rusia a lansat războiul în Ucraina, iar președintele Vladimir Putin a explicat că este o acțiune pentru „demilitarizarea și denazificarea” fostei republici sovietice. La începutul lunii martie, Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării spunea că armata rusă elimină „amenințarea care venea până de curând din Ucraina”.

După 20 de zile de război, Ruisa nu a cucerit niciun oraș cheie, însă oficiali de la Moscova susțin că operațiunea militară decurge conform planului, a declarat Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, potrivit RIA Novosti și preluat de Vedomosti.

Un apropiat al lui Vladimir Putin, despre războiul din Ucraina. Ce trebuie să obțină armata rusă
Armata rusă nu a cucerit niciun praș cheie din Ucraina.

În prezent, operațiunea militară se desfășoară conform planului. Rusia trebuie să obțină în practică statutul neutru al Ucrainei și să excludă posibilitatea aderării Kievului la NATO”, a declarat Nikolai Patrușev la Groznîi, în timpul unei întâlniri privind securitatea națională în Districtul Federal Caucazul de Nord.

„Progresul de pe front este lent”

Pe de altă parte, Viktor Zolotov, șeful Gărzii Naționale a Rusiei și membru al Consiliului de Securitate și unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin, a declarat că progresul de pe frontul din Ucraina a fost mai lent decât se aștepta Kremlinul, dând vina pe forțele ucrainene de extremă-dreapta care se ascund în spatele civililor, notează Reuters.

Aș dori să spun că da, nu totul merge atât de repede pe cât ne-am dori. Dar ne îndreptăm spre obiectivul nostru pas cu pas și victoria va fi pentru noi”, a spus Viktor Zolotov.

Statele Unite și aliații europeni au considerat invazia lui Vladumir Putin drept o acaparare de pământ în stil imperial, care până acum a fost executată prost, deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...