Vladimir Putin, sfidat și umilit public de omul lui de bază. Ziua de 1 iulie poate fi fatidică pentru Rusia

Stan Filon 15.06.2023, 10:38
Vladimir Putin, sfidat și umilit public de omul lui de bază. Ziua de 1 iulie poate fi fatidică pentru Rusia

Vladimir Putin este sfidat și umilit public de omul lui de bază, iar disputa dintre cei doi ar putea avea punctul culminant pe data de 1 iulie, când se va afla dacă cei doi vor rupe sau nu colaborarea. „Operațiunea militară specială” din Ucraina ar putea avea de suferit.

Vladimir Putin, sfidat și umilit public de omul lui de bază

Este conflict deschis între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omul său de bază în „operațiunea militară specială” din Ucraina. Vorbim despre nimeni altul decât Evgheni Prigojin, liderul armatei private Wagner, care a făcut ravagii pe teritoriul ucrainean.

Fricțiunile dintre cele două armate ruse care atacă în Ucraina sunt din ce în ce mai dese, iar acestea ar putea exploda pur și simplu pe data de 1 iulie 2023. Europenii urmăresc cu atenție ceea ce se întâmplă între cei doi ruși, deoarece de relația dintre cei doi depinde soarta războiului din Ucraina.

Vladimir Putin, sfidat si umilit public de omul lui de baza
Vladimir Putin, sfidat si umilit public de omul lui de baza

„Luptătorii Wagner nu sunt pregătiți să meargă din nou pe calea rușinii”

Dar de ce 1 iulie? Ei bine, acesta este termenul pe care Ministerul Apărării rus l-a oferit soldaților din armata privată Wagner pentru a semna contracte cu autoritățile ruse, scrie Sky News, care citează surse din serviciile secrete britanice.

Un ordin al Ministerului rus al Apărării, susținut de Vladimir Putin, cere forțelor neregulate să semneze contracte cu ministerul, pe care liderul Wagner le-a respins, într-un moment rar de sfidare față de Vladimir Putin mai degrabă, decât față de Ministerul Apărării.

Mai mult decât atât, Evgheni Prigojin, liderul Wagner, a declarat miercuri că „niciunul dintre luptătorii lui Wagner nu este pregătit să meargă din nou pe calea rușinii”, făcând referire la contractele cu Ministerul Apărării.

„Retorica lui Prigojin evoluează spre sfidarea unor secțiuni mai largi ale establishmentului rusesc. 1 iulie 2023, data limită pentru ca voluntarii să semneze contractele, este probabil să fie un punct de trecere cheie în această dispută”, au declarat reprezentanți ai Ministerul britanic al Apărării, care urmăresc cu atenție ceea ce se întâmplă între cei doi lieri ruși.

Evgheni Prigojin a lansat „critici vitriolante” la adresa Ministerului rus al Apărării, în ultimele luni. S-a plâns de conducerea instituției de forță a Rusiei, dar și de modul în care se face aprovizionarea cu muniție. Până acum, însă, a avut grijă să nu-l confrunte pe Vladimir Putin în mod direct.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...