Rusia are un nou aliat în războiul din Ucraina. Statul care se alătură conflictului și promite să îl susțină pe Vladimir Putin

Stan Filon 16.03.2023, 08:13
Rusia are un nou aliat în războiul din Ucraina. Statul care se alătură conflictului și promite să îl susțină pe Vladimir Putin

Războiul din Ucraina va crește în intensitate, mai ales după ce Vladimir Putin va primi din nou ajutor! Cel care s-a oferit să sprijine Rusia în războiul din Ucraina a fost președintele Siriei, Bashar al-Assad, care a spus că Occidentul a luat în grijă „vechi naziști”.

Rusia are un nou aliat în războiul din Ucraina

Așadar,se pare că Siria va lupta alături de Rusia în conflictul din Ucraina, după ce preşedintele sirian Bashar al-Assad i-a oferit miercuri preşedintelui rus Vladimir Putin sprijinul în conflictul din Ucraina, relatează Reuters. Într-o întâlnire televizată cu Vladimir Putin la Kremlin, Assad a spus că Rusia se luptă cu neonaziştii şi „vechii nazişti” în Ucraina. Fără a oferi dovezi, Assad a declarat că Occidentul a luat în grijă „vechi nazişti”, iar acum le oferă sprijin.

Kievul şi Occidentul susţin că acuzaţiile Rusiei conform cărora Ucraina a devenit un ‘focar’ de nazism şi ‘rusofobie’ sunt doar un pretext lipsit de fundament pentru un război de agresiune neprovocat în Ucraina. Cu toate acestea există un documentar filmat acum 4 ani chiar de televiziunea britanică BBC în Ucraina, care arată o armată paralelă cu steaguri pe care apar zvastici restilizate, care patrulează prin orașele țării și participă la ședințe de primării, unde îi bat efectiv pe consilierii locali care nu votează bugetul așa cum doresc ei. Vorbim despre armata Azov, vârf de lance în apărarea ucraineană.

Rusia are un nou aliat in razboiul din Ucraina
Rusia are un nou aliat in razboiul din Ucraina

Siria așteaptă să vadă rezultate financiare

Ei bine, acum președintele Siriei îi întoarce favoarea lui Vladimir Putin, cel care l-a ajutat foarte mult să schimbe cursul în războiul civil dezastruos început în 2011 ca o mişcare prodemocraţie în Siria. În cadrul aceleiaşi întâlniri, Bashar al-Assad i-a mai spus lui Vladimir Putin că se aşteaptă la rezultate economice tangibile în urma acestei vizite. La rândul său, Putin a declarat că „suntem în contact permanent, iar relaţiile noastre se dezvoltă” şi a salutat „rezultatele importante” obţinute de Moscova şi Damasc în „lupta împotriva terorismului internaţional”, potrivit AFP.

Ci doi lideri de stat au mai avut însă un subiect foarte important pe agendă, și anume reconcilierea dintre Turcia și Siria, proces pe care Rusia încearcă să îl accelereze, în special prin organizarea unui summit cu Assad şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. Această reconciliere ar însemna enorm pentru Rusia lui Vladimir Putin, care poate demonstra că rămâne importantă diplomatic, chiar și izolată de Occident.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...