Vladimir Putin, pregătit pentru un război nuclear. S-a aflat tot despre „arma” liderului rus

Iancu Andreea, Ana Ionescu 28.07.2021, 12:56
Vladimir Putin, pregătit pentru un război nuclear. S-a aflat tot despre „arma” liderului rus

Dacă amenințarea pandemiei pare să fi ajuns la un echilibru, după lansarea campaniilor de vaccinare, în privința relațiilor internaționale dintre state apar noi provocări. Recent, Vladimir Putin pare să se fi pregătit pentru un război nuclear, după ce liderul rus a comandat o „armă” de război, care ar putea să îl ajute pe oficial în gestionarea unui conflict nuclear.

Vladimir Putin, pregătit pentru un război nuclear. Ce „armă” va avea la dispoziție liderul rus

În timp ce omenirea face eforturi pentru a depăși pandemia, Vladimir Putin ia în calcul să fie pregătit pentru un eventual război nuclear. Pe aceasta, liderul rus a comandat două avioane ultramoderne, din care ar putea să asiste la conflict și din care va putea să coordoneze loviturile nucleare și mișcările de trupe. Asemenea, aeronavelor de tipul Air Force One, aparatele pe care le-ar putea folosi oficialul Rusiei vor juca rolul de centru operațional. Aparatele sunt modelul IL 96-400M modificat și vor înlocui avioanele de tip IL 80 Maxdomes, pe care președintele rus le folosește în prezent.

Noile avioane comandate de la Kremlin pot transporta, pe lângă liderul rus, alți oficiali din cadrul Armatei sau Guvernului, în cazul unui atac nuclear mai mulți lideri ai forțelor armate și de securitate precum și oficiali din ministere putând să ia parte la operațiune în siguranță. Mai cu seamă că avioanele au capacitatea de a distribui comenzi către infanterie, aviația strategică și rachetele nucleare pe o rază de 6.000 km, dublu față de aparatele utilizate în prezent.

Vladimir Putin, pregătit pentru un război nuclear
Aeronavele în caz de război nuclear se află în dezvoltare în Rusia

Capacitatea impresionantă de război a Rusiei, dezvăluită de președintele de la Kremlin

Aeronavele pe care Vladimir Putin le-a comandat vor putea fi alimentate în zbor și vor fi însoțite permanent de avioane de vânătoare. Sistemele radio de ultimă generație permit comunicațiile cu trupele de la sol. Cu ocazia unei parade navale, la care Vladimir Putin a asistat la Sankt Petersburg, liderul rus a menționat că și flota Rusiei are capacități uluitoare, aceasta fiind capabilă să depisteze chiar și ținte inamice sub apă, la suprafață sau în aer

În prezent, flota rusă are tot ce îi trebuie pentru a apăra infailibil ţara şi interesele noastre naţionale. Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală dacă este necesar, a afirmat președintele rus în discursul transmis de televiziune.

Pe lângă aeronavele dotate cu sisteme impresionante, Rusia ar putea avea la dispoziție și alte arme în caz de război. Rușii lucrează la dezvoltarea rachetei hipersonice Kinjal pentru forţele aeriene şi a rachetei cu propulsie nucleară Burevestnik. De asemenea, sistemele de apărare antiaeriană de ultimul tip, S-500, au fost prezentate și testate cu succes pe 20 iulie, fiind considerate „fără echivalent în lume”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...