Ce este racheta hipersonică, noua armă minune a Rusiei. Armata lui Vladimir Putin a testat-o din nou cu succes

Nicu Stan 19.07.2021, 14:00
Ce este racheta hipersonică, noua armă minune a Rusiei. Armata lui Vladimir Putin a testat-o din nou cu succes

Ce este racheta hipersonică, noua armă minune a Rusiei. Armata lui Vladimir Putin a testat-o din nou cu succes. Racheta se numește Țircon și a fost capabilă să lovească o țintă aflată la nu mai puțin de 350 de kilometri. Astfel, Europa este în alertă, după ce rușii au exersat cu noua armă.

Rușii au ac de cojocul scutului anti-rachetă american. Racheta hipersonică ar trece nedetectată de acesta

Noua rachetă hipersonică este noua armă minune a Rusiei. Armata lui Vladimir Putin a testat-o din nou cu succes.

Rusia a testat racheta hipersonică de croazieră Ţircon. Cu această armă, armata rusă a reuşit să atingă o ţintă terestră din apropierea coastelor Mării Barenţ, la peste 350 kilometri distanţă, a informat Ministerul rus al Apărării, preluat de Interfax şi Reuters.

Racheta hipersonica poate lovi o tinta aflata la 350 de kilometri departare
Racheta hipersonica poate lovi o tinta aflata la 350 de kilometri departare

De unde a fost lansată racheta Țirc

De asemenea, racheta a fost lansată de pe nava Amiral Gorşkov din Marea Albă, mai anunță Interfax. Nu în ultimul rând, un test similar a avut loc pe 6 octombrie anul trecut, în ajunul celei de-a 68-a aniversări a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Astfel, într-un discurs din martie 2018, liderul de la Kremlin a afirmat că rachetele hipersonice fac parte din noua generaţie de arme rusști capabile să lovească aproape orice ţintă pe glob. În plus, rachetele Țirc sunt nedetectabile de scutul antirachetă american.

Racheta hipesonică depășește viteza sunetului

Racheta hipersonică Țirc se deplasează cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului și urmează o traiectorie mult mai joasă şi mai plană decât rachetele clasice.

De asemenea, în 2019, Moscova şi-a desfăşurat și primele rachete hipersonice cu încărcătură nucleară.

Și SUA ar dezvolta arme supersonice

Conform unui raport al Serviciului de cercetare al Congresului SUA, şi Amerca dezvoltă arme hipersonice de la începutul anilor 2000. Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin a autorizat, la o reuniune desfăşurată în ianuarie 2016 cu şefii serviciilor secrete şi alți membri ai guvernului de la Kremlin, o operaţiune secretă de susţinere a candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump.

Vladimir Putin considera atunci că o victorie a acestuia ar avantaja Rusia, conform unor documente scurse chiar din interiorul Kremlinului.

Cum era Donald Trump văzut de experții ruși

Donal Trump era catalogat de către ruși ca fiind ”un individ impulsiv, instabil mintal şi dezechilibrat, care suferă de un complex de inferioritate”. Astfel, Kremlinul considera că o victorie a lui Donald Trump ”va conduce la o destabilizare a sistemului socio-politic al SUA”.

Contactat de The Guardian, publicație la care au ajuns documentele care ar fi fost scurse de la Kremlin, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris drept o ”mare ficţiune” această idee. Cum că liderii ruşi ar fi convenit la o reuniune de la începutul lui 2016 să-l sprijine pe Donald Trump.

Urmăriți Impact.ro și pe