Vladimir Putin pregătește cea mai cruntă răzbunare. Planul secret pe care îl are liderul de la Kremlin

Mihnea Tălău 21.07.2023, 16:38
Vladimir Putin pregătește cea mai cruntă răzbunare. Planul secret pe care îl are liderul de la Kremlin

Directorul CIA susține că președintele rus Vladimir Putin încearcă să câștige timp în timp ce se gândește cum să se descurce cu Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, care a condus o revoltă în Rusia în urmă cu o lună. Vine răzbunarea.

Vladimir Putin aștepta să se răzbune

Acea revoltă a scos la iveală slăbiciuni semnificative în sistemul de putere construit de Putin, a declarat șeful CIA, William Burns. El a declarat la Forumul de securitate Aspen că liderul rus ar putea căuta în continuare să se răzbune pe Prigojin.

„Ceea ce vedem este un dans foarte complicat”, a declarat șeful CIA.

Prigojin se deplasează, dar a fost recent în capitala belarusă Minsk, precum și în Rusia, a spus el când a fost întrebat despre o înregistrare video recentă care aparent îl arată pe șeful Wagner în Belarus.

”Este probabil ca Putin să încerce să câștige timp în timp ce se gândește cum să se descurce cel mai bine cu liderul grupului Wagner

Acest grup de mercenari are încă valoare pentru conducerea Rusiei în locuri precum Africa, Libia și Siria și, prin urmare, era probabil ca Putin să încerce să separe grupul de liderul său”, a adăugat Burns, potrivit BBC.

Cine l-a platit pe Prigojin sa inceapa revolta in Rusia. Cum l-a convins Putin sa opreasca macelul

Șeful CIA a mai spus că Vladimir Putin ar putea aștepta să se răzbune.

„Putin este o persoană care, în general, crede că răzbunarea este un fel de mâncare care se servește cel mai bine rece. Din experiența mea, Putin este apostolul suprem al răzbunării, așa că aș fi surprins dacă Prigojin scapă de o pedeapsă ulterioară”, a afirmat Burns.

La începutul acestei luni, președintele american Joe Biden a sugerat că există riscul ca șeful Wagner să fie otrăvit.

„Dacă aș fi în locul lui, aș avea grijă ce mănânc. Aș fi cu ochii pe meniul meu”, a glumit președintele.

Revolta ”bucătarului lui Putin”

Revolta a fost cel mai direct atac la care a fost supus Putin în cei 23 de ani de când se află la putere, inclusiv prin contestarea directă a justificării Kremlinului pentru războiul din Ucraina, Prigojin afirmând că a fost construită pe minciuni, a declarat dl Burns.

El a adăugat că ceea ce a fost cel mai remarcabil a fost faptul că liderul Rusiei s-a simțit obligat să facă o înțelegere cu un om care i-a fost furnizor de mâncare, a conchis șeful CIA.

Prigozhin este adesea numit „bucătarul lui Putin”, deoarece a devenit cunoscut după ce a oferit servicii de catering lui Putin și armatei, înainte de a fonda grupul Wagner.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...