Motivul pentru care Emmanuel Macron și Vladimir Putin au stat la o masă de patru metri. „Nu am putut accepta”

Beatrice Dumitru 11.02.2022, 11:43
Motivul pentru care Emmanuel Macron și Vladimir Putin au stat la o masă de patru metri. „Nu am putut accepta”

Emmanuel Macron a fost cel mai important lider occidental care a vizitat Moscova după izbucnirea crizei din Ucraina. El a vrut să discute față în față cu Vladimir Putin, iar analiștii au fost surprinși de imaginile cu cei doi lideri așezați la o masă de patru metri lungime. Dar există o explicație pentru acest lucru și a fost dezvăluită de două surse din anturajul președintelui francez.

Explicația pentru masa de patru metri

Președintele francez Emmanuel Macron a fost în vizită la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre conflictul cu Ucraina. Cei doi lideri au stat în capetele opuse ale unei mese de patru metri lungime, cee ce a stârnit un val de glume în spațiul virtual, iar unii diplomați au sugerat că liderul de la Kremlin a dorit să trimită un mesaj diplomatic.

Dar motivul este altul. Două surse, care cunosc protocolul sanitar al lui Emmanuel Macron, au declarat că președintele Franței a avut de ales: fie accepta un test PCR făcut de autoritățile ruse și i s-ar fi permis să se apropie de Vladimir Putin, fie refuza și trebuia respectată distanțarea socială mai strictă. Însă, acesta nu a acceptat să facă testul pentru COVID-19 și a fost ținut la distanță de liderul rus,

Motivul pentru care Emmanuel Macron și Vladimir Putin au stat la o masă de patru metri. „Nu am putut accepta”
Emmanuel Macron și Vladimir Putin au discutat despre criza din Ucraina.

Știam foarte bine că asta înseamna fără strângere de mână și acea masă lungă. Dar nu am putut accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul președintelui„, a declarat una dintre surse pentru Reuters.

Emmanuel Macron, testat de medicul personal

A doua sursă din anturajul lui Emmanuel Macron a confirmat că acesta a refuzat să facă un test PCR în Rusia, dar a precizat că a efectuat un test PCR înainte de plecarea la Moscova și un test antigen făcut de propriul său medic când a ajuns în Rusia.

Rușii ne-au spus că Vadimir Putin trebuie să fie ținut într-o bulă sanitară strictă”, a spus a doua sursă.

Joi, la trei zile după ce Macron și Putin au avut întâlnirea cu distanțare socială, liderul rus l-a primit pe președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev. Cei doi lideri și-au dat mâna și s-au așezat unul lângă celălalt, despărțiți doar de o măsuță mică pentru cafea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...