Vladimir Putin, ordin clar pentru mercenarii Wagner. Ce le-a transmis chiar acum

Stan Filon 20.09.2023, 08:56
Vladimir Putin, ordin clar pentru mercenarii Wagner. Ce le-a transmis chiar acum

Vladimir Putin a venit cu un ultimatum pentru mercenarii Wagner rămași fără lider. Vedeți în rândul de mai jos ce le-a transmis președintele Rusiei militarilor care au fost conduși de Evgheni Prigojin, asasinat în Rusia.

Vladimir Putin, ordin clar pentru mercenarii Wagner

După cum se știe, Evgheni Prigojin, liderul Wagner a decedat în urma unui incident aviatic, iar oamenii săi au rămas fără lider. Mercenarii Wagner sunt oprezență constantă în ultimii ani în Africa, acolo unde au o bază foarte importantă.

Mai exact, mercenarii grupului Wagner au ajuns în Republica Centrafricană cu cinci ani în urmă și și-au făcut din plin simțită prezența. S-au infiltrat puternic în operațiunile de securitate și economia acestei țări bogate în resurse, dar cu o populație foarte săracă. Citește și Răsturnare de situație în cazul morții lui Prigojin? Șeful mercenarilor Wagner ar fi viu, cine a făcut anunțul

Vladimir Putin, ordin clar pentru mercenarii Wagner
Vladimir Putin, ordin clar pentru mercenarii Wagner

Mercenarii Wagner trag sforile într-o țară africană

Mercenarii Wagner trag sforile în țara din Africa și au pus mâna pe o parte a aeroportului și pe o mină cu rezerve de aur evaluate la peste 1 miliard de dolari, potrivit Trezoreriei Statelor Unite. Cu toate acestea, mercenarii Wagner sunt bine văzuți, iar oamenii recunosc că de când au venit rușii în țară violențele s-au oprit. Wagner a ferit populația de insurgenți și a readus siguranța pe străzile capitalei.

După moartea șefului Wagner, Evgheni Prigojin, oficialii africani spun că guvernul rus a venit să preia controlul asupra celor peste 1.000 de mercenari ruși prezenți în țara lor.

Președintele Republicii Centrafricane (CAR), Faustin-Archange Touadera, a spus într-un interviu pentru Washington Post că luptătorii ruși vor rămâne în țara pe care o conduce, conform înțelegerii cu Moscova, și vor continua să asigure ordinea într-un „moment dificil” când armata țării face cu greu față grupurilor rebele care au atacat atât soldați, cât și civilii din provincie. Citește și Putin a anunțat că i-a plătit pe mercenarii Wagner cu un miliard de dolari. „Sper că n-au furat un pic”

”Avem relații la nivel de stat cu Rusia”

„Guvernul rus a fost întotdeauna cel cu care am avut contract”, a spus Touadera, care a fost vizitat recent de ministrul adjunct al apărării din Rusia, Iunus-bek Evkurov, și de generalul Andrei Averianov al serviciului de informații al armatei ruse (GRU).

Cei doi oficiali ruși i-au informat pe Touadera și alți oficiali importanți că prezența rusească în țara lor va continua, dar sub comanda Ministerului rus al Apărării. Vladimir Putin are așadar un mesaj important pentru luptătorii Wagner: ”Vă supuneți Kremlinului sau plecați”! Președintele african a confirmat întâlnirea cu liderii ruși.

”Avem relații la nivel de stat cu Rusia așa că este normal ca viceministrul să ne viziteze în contextul relației noastre de securitate. Rusia este cea care i-a trimis și i-a înarmat și Rusia va decide când Wagner va pleca”, a mai spus președintele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...