Vladimir Putin, o nouă demonstrație de forță la 68 de ani. Câte grade erau afară în timp ce își făcea tradiționala baie de Boboteaza pe stil vechi

Ana Anitoiu 19.01.2021, 21:05
Vladimir Putin, o nouă demonstrație de forță la 68 de ani. Câte grade erau afară în timp ce își făcea tradiționala baie de Boboteaza pe stil vechi

Vladimir Putin a făcut o nouă demonstrație de forță, la vârsta de 68 de ani, după ce numeroși lideri din Europa și-au etalat mușchii sau chiar și bustul, lăsându-se filmați sau fotografiați în timpul vaccinări anti-Covid-19. Președintele rus n-a renunțat la tradiționala baie de Boboteaza pe stil vechi, în ciuda faptului că termometrul arăta o temperatură incredibilă.

Câte grade erau afară când Vladimir Putin a făcut baia de Bobotează

Kremlinul a difuzat un film cu durata de 10 secunde, în care Vladimir Putin apare intrând într-un bazin în formă de cruce, plin cu apă înghețată. La vârsta de 68 de ani, președintele rus n-a sărit peste această tradiție de Boboteaza pe stil vechi, chiar dacă afară ar fi fost doar minus 20 de grade Celsius.

Liderul rus s-a îmbrăcat cu un costum de baie albastru. Vladimir Putin a coborât în apa înghețată folosind o scară din lemn, ca să nu alunece. S-a scufundat de trei ori, făcându-și semnul crucii înainte de fiecare scufundare, conform tradiției ortodoxe. Nu se știe exact unde a fost filmat clipul, dar se crede că undeva în apropiere de Moscova.

Vladimir Putin, o noua demonstratie de forta la 68 de ani. Cate grade erau afara in timp ce isi facea traditionala baie de Boboteaza pe stil vechi
Vladimir Putin, de Boboteaza

Ce a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin

După ce filmarea cu Vladimir Putin a fost publicată, purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitry Peskov, a făcut o declarație pentru presă. ”Aceasta este tradiția lui. El nu își încalcă tradiția”, a spus el, fără să precizeze exact temperatura de afară din momentul în care președintele s-a scăldat de Bobotează. Totuși, această sărbătoare a coincis în acest an cu temperaturi ce au ajuns și la minus 25 de grade Celsius, în Rusia.

Vladimir Putin a mai fost surprins scufundându-se în apă rece de Bobotează. De altfel, Kremlinul susține mereu că el este ”perfect sănătos”. În plus, președintele rus a fost fotografiat de câteva ori la bustul gol, în timp ce se afla la vânătoare, ori la plimbare călare pe un cal sau la pescuit ori la plajă, în Siberia.

Vladimir Putin, o noua demonstratie de forta la 68 de ani. Cate grade erau afara in timp ce isi facea traditionala baie de Boboteaza pe stil vechi
Vladimir Putin, de Boboteaza

Cine l-a botezat pe Vladimir Putin

În urmă cu ceva timp, Vladimir Putin a spus că a fost botezat în secret de către tatăl său comunist, în anul 1952. Președintele rus a mai spus că obișnuiește să sărbătorească nașterea lui Iisus Hristos într-un lăcaș diferit în fiecare an.

Anul acesta, pe 7 ianuarie, Vladimir Putin a sărbătorit Crăciunul pe stil vechi într-o mică biserică construită în secolul al XIII-lea, aflată în nord-vestul ţării. El a transmis un mesaj de încurajare către rugăciune pentru compatrioți, pe care i-a sfătuit să facă acest gest astfel încât să li se îndeplinească dorințele.

Liderii din Europa s-au întrecut în imagini de la vaccinare

Această filmare cu Vladimir Putin vine în contextul în care unii dintre liderii europeni s-au întrecut în imagini de la vaccinare. Și președintele României, Klaus Iohannis, la fel ca prim-ministrul Florin Cîțu, s-au vaccinat anti-Covid-19 în fața camerelor, provocând un val de glume pe internet referitoare la mușchii brațelor lor.

Pe de altă parte, prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a rămas pe jumătate la bustul gol, atunci când a primit cea de-a doua doză de vaccin, într-un spital din Atena. Oficialul și-a deschis nasturii de la cămașă, pentru a-i fi administrată doza.

Urmăriți Impact.ro și pe