Vladimir Putin nu se lasă. Televiziunea rusă a prezentat vila luxoasă în care a locuit Navalnîi în Germania

Stan Filon, Mihai Cheleș 09.02.2021, 14:22

Vladimir Putin nu se lasă și vrea să-l discrediteze și el pe disidentul Alexei Navalnîi, după ce acesta a spus despre președintele Rusiei că are un palat de un miliard de euro, pe malul Mării Negre. Filmulețul făcut de disidentul aflat acum în închisoare a fost extrem de viziualizat pe YouTube. Ei bine, acum a venit rândul lui Vladimir Putin.

Televiziunea rusă a prezentat vila luxoasă în care a locuit Alexei Navalnîi în Germania

Televiziune Publică din Rusia a fost trimisă în Germania, să filmeze vila unde a locuit Alexei Navalnîi timp de două luni, timp în care s-a recuperat după tentativa de asasinat despre care se spune că ar fi fost pusă la punct de serviciile secrete rusești. Din fericire, tentativa de asasinat a fost una defectuoasă, iar Alexei Navalnîi și-a revenit, după ce a fost otrăvit cu Novicioc. Televiziunea publică din Rusia a făcut un reportaj acum în care arată luxul în care s-ar fi scăldat opozantul lui Putin în Germania.

Jurnaliștii au vrut să evidențieze faptul că Navalnîi s-a bucurat de același lux de care disidentul îl acuză pe Vladimir Putin. Chiria casei ar fi costat aproximativ 500 de euro pe zi, iar postul Rossia-1 pune această informație în contrast cu statutul lui Alexei Navalnîi, pe care îl numește ”bloggerul șomer”, sugerând că primește finanțare din surse obscure.

Televiziunea rusa a prezentat vila luxoasa in care a locuit Alexei Navalnii in Germania
Televiziunea rusa a prezentat vila luxoasa in care a locuit Alexei Navalnii in Germania

Reporterul a probat și piscina locuinței respective

Locația unde a locuit Nvalnîi în Germania a fost filmată din dronă, iar reporterul nu s-a sfiit să testeze inclusiv piscina, dotată și cu jacuzzi. A fost prezentat dormitorul în care au stat Alexei Navalnîi și soția sa, bucătăria și chiar și una dintre băile vilei.

Reporterul nu a ezitat să arate chiar și peria pentru toaletă, după ce s-a spus că cea din palatul lui Putin ar costa 700 de dolari! Chiar aceast obiect de curățenie a devenit un simbol al protestelor care au cuprins Rusia în ultimele săptămâni.

Materialul prezentat de televiziunea de casă a Kremlinului vine după ce Alexei Navalnîi a publicat un documentar video de aproape două ore, care a acumulat peste 100 de milioane de vizualizări pe YouTube şi care a fost înregistrat înainte de întoarcerea în Rusia a disidentului.

Putin, acuzat că are un palat de un miliard de euro

Cum a ajuns în Rusia, Alexei Navalnîi a fost reținut, arestat și condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare. Documentarul făcut de Navalnîi spune că domeniul lui Putin ar avea 7.000 de hectare, la malul Mării Negre.

Alexei Navalnîi îl acuză pe preşedintele rus că ar fi adevăratul beneficiar al acestei vaste proprietăţi, peste care este interzis chiar și traficul aerian, din apropierea oraşului Ghelendjik. Valoarea proprietății ar depăși un miliard de euro și ar fi fost finanțată de marii oligarhi ruși, toți dependenți de Putin, se arăta în materialul publicat pe blogul lui Navalnîi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...