Vladimir Putin le-a cerut soldaților ucraineni să întoarcă armele împotriva guvernului. „Bandă de dependenți de droguri și neonaziști”

Vladimir Putin le-a cerut soldaților ucraineni să întoarcă armele împotriva guvernului. „Bandă de dependenți de droguri și neonaziști”

Vladimir Putin a spulberat pacea în Europa și Ucraina a devenit ținta atacurilor Rusiei. Trupele de la Moscova intră în Kiev, în timp ce Moscova pune presiune pentru a răsturna guvernul de la Kiev, despre care liderul de la Kremlin a spus că este o „bandă de dependenți de droguri și neonazişiști”. Pe fondul luptelor violente, Rusia spune că este deschisă la dialog, după ce Volodimir Zelenski a cerut acest lucru.

„Guvernul ucrainean, bandă de dependenți de droguri și neonaziști”

Vladimir Putin a declanșat un război care a zdruncinat Europa, după ce a dat ordin pentru invadarea Ucrainei. Rusia susține că nu vrea să ocupe această țară, ci doar își dorește demilitarizarea si denazificarea acestei țări.

În timp ce forțele ruse încearcă să preia controlul asupra capitalei Ucrainei, liderul de la Kremlin a rostit câteva alocuțiuni la televiziunea de stat, după reunirea Consiliul de Securitate. El le-a cerut soldaților ucraineni să depună armele și să răstoarne guvernul de la Kiev, pe care l-a descris drept o „bandă de dependenți de droguri și neonazişti”, care a luat „ostatic întregul popor ucrainean”.

Vladimir Putin le-a cerut soldaților ucraineni să întoarcă armele împotriva guvernului. „Bandă de dependenți de droguri și neonaziști”
Soldații ucraineni luptă să apere Kievul.

„Încă o dată mă adresez soldaților din armata ucraineană. Nu permiteți neonaziștilor să folosească copiii voștri, soțiile voastre, bătrânii voștri ca pe niște scuturi vii. Luați puterea în mâinile voastre. Noi cu voi ne vom înțelege mult mai bine decât cu această șleahtă de narcomani și neonaziști care s-a aciuat în Kiev”, a spus Vladimir Putin, citat de New York Times.

Rusia, deschisă la negocieri cu Ucraina

Pe fondul luptelor care au ucis sute de persoane, Vladimir Putin a spus că este deschis la negocieri după ce Kievul a spus că vrea să discute despre adoptarea „statutului neutru”. Anterior, ministrul rus de Externe a spus că Moscova nu va negocia până când Ucraina nu va înceta lupta.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este pregătită să trimită o delegație la Minsk, capitala Belarusului, pentru discuții cu Volodimir Zelenski. Acest lucru vine cu Ucraina sub presiune semnificativă, deoarece forțele ruse par să se apropie de Kiev.

Acestea au intrat în cartierul Obolon din nordul orașului, la doar câțiva kilometri de centrul capitalei, potrivit ministerului ucrainean al Apărării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...