Vladimir Putin îi dă replica lui Biden. Ce îi transmite liderul de la Kremlin preşedintelui american: „Îi doresc multă sănătate”

Iancu Andreea 18.03.2021, 18:26
Vladimir Putin îi dă replica lui Biden. Ce îi transmite liderul de la Kremlin preşedintelui american: „Îi doresc multă sănătate”

Relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Rusia devin din nou tensionate, după ce Joe Biden a făcut o remarcă la adresa liderului de la Kremlin. În urma afirmațiilor președintelui american, Vladimir Putin îî dă replica lui Biden, căruia îi transmite, deloc ironic, gânduri bune. Totodată, președintele Rusiei face și el o afirmație neașteptată la adresa omologului american.

Vladimir Putin îi dă replica lui Biden. Ce mesaj i-a transmis liderul rus președintelui SUA

O afirmație mai puțin inspirată a președintelui american Joe Biden a stârnit controverse în rândul oficialilor Rusiei. În cadrul unui interviu acordat pentru ABC News, Biden l-a descris pe Vladimir Putin drept un criminal, după ce a răspuns afirmativ la întrebarea dacă îl vede pe Putin drept un „killer” (n.r. ucigaș). Totodată, președintele american a menționat că omologul său rus va plăti pentru implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, aspect pe care rușii îl neagă în totalitate. În urma acestor declarații, Vladimir Putin îi dă replica lui Biden, căruia îi transmite un mesaj neașteptat.

Președintele rus i-a urat sănătate liderului de la Washington, dar a făcut și o remarcă inedită la adresa lui Biden. Vladimir Putin consideră că afirmația președintelui SUA legată de faptul că el ar fi un criminal reprezintă o autocaracterizare a omologului american.

Referitor la declaraţia colegului meu american. Ce i-aş răspunde? I-aş spune: ‘Să fii sănătos!’ Îi doresc multă sănătate, a spus liderul rus, adăugând că o spune „fără niciun fel de ironie, fără glumă”.

Cine zice ăla este. Nu este doar expresie infantilă, o glumă. Sensul este profund şi psihologic. Vedem întotdeauna propriile noastre caracteristici în celălalt, a menționat el.

Schimb dur de replici între cei doi lideri
Schimb dur de replici între cei doi lideri

Acuzații dure despre alegerile din Statele Unite. Biden: „Va plăti un preț”

Președintele Joe Biden a afirmat că Vladimir Putin va suporta consecințele pentru faptul că s-a implicat în alegerile prezidențiale americane din urmă cu un an, dar și pentru faptul că liderul rus l-a susținut pe Donald Trump.

Va plăti un preț. Veți vedea în scurt timp, a precizat Biden în cadrul interviului de la televiziune ABC News.

Pe de altă parte, Moscova nu se arată intimidată de amenințările venite de la Washington, Putin declarând că își va apăra interesele, acesta fiind un punct central al diplomației ruse.

Ne vom apăra propriile interese şi vom lucra cu (americanii) în condiţii care să fie în avantajul nostru, a menționat și Putin.

Totodată, șeful statului rus a vorbit despre existența unor oameni onești și decenți din administrația americană, cu care Federația Rusă va putea colabora. Și liderul de la Casa Albă susține că există un punct comun al conversațiilor dintre cele două state, precizând reînnoirea acordului nuclear START.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...