Vladimir Putin, ameninţat pe faţă de Joe Biden. Ce i-a spus preşedintele american liderului rus

Vladimir Putin, ameninţat pe faţă de Joe Biden. Ce i-a spus preşedintele american liderului rus

La scurt timp după învestirea sa în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden s-a apucat serios de treabă, Vladimir Putin fiind ameninţat de către acesta. Planurile lui Biden vizează Rusia și China, afirmând că America a revenit.

Vladimir Putin a fost ameninţat de Joe Biden

Președintele S.U.A. recurge la amenințări la adresa Chinei și Rusiei. Acesta are planuri noi cu privire la politica externă și este hotărât ca de-a lungul madatului său să pună în aplicare aceste măsuri. Joe Biden și-a început discursul la fel ca și celălalt cu privire la politica externă: ”America a revenit!”. Insinuările celui de-al 46-lea președinte american, fac referire la adresa celor două țări cu privire la poluare și pandemia de coronavirus.

 “America a revenit, diplomația s-a întors în centrul politicii noastre externe: așa cum am spus în discursul meu inaugural, ne vom repara alianțele și ne vom angaja din nou cu lumea nu pentru a face față provocărilor de ieri, ci celor din astăzi și de mâine. Trebuie să înfruntăm acest nou moment de provocări, de la pandemie până la criza climatică și la proliferarea nucleară, care pot fi rezolvate de națiuni numai lucrând împreună pentru cauza comună”, a spus Biden, potrivit Euronews.

Biden consideră că Rusia dăunează democrației, făcând referire la cazul lui Aleksei Navalnîi, care consideră că „ar trebui eliberat imediat și fără condiții”.

“Trebuie să înfruntăm ambițiile în creștere ale Chinei și hotărârea Rusiei de a dăuna democrației, nu vom mai accepta acțiunile ostile ale Rusiei”, a mai adăugat președintele american, în vârstă de 78 de ani.

Un alt anunț al lui Biden a fost faptul că întrerupe planul de retragere a trupelor din Germania
Un alt anunț al lui Biden a fost faptul că întrerupe planul de retragere a trupelor din Germania

Planul de retragere a trupelor a fost întrerupt

Președintele S.U.A. a mai adăugat că este imperioasă întreruperea războiului din Yemen precum și încetarea sprijinului de armament în regiune.

“Acest război trebuie să se încheie și, pentru a sublinia efortul nostru, punem capăt întregului sprijin american pentru operațiunile ofensive asupra războiului din Yemen, inclusiv vânzările de arme”, a spus Joe Biden.

Un alt anunț al lui Biden a fost faptul că întrerupe planul de retragere a trupelor din Germania și va redistribui 9.500 de militari. Numărul refugiaților primiți în S.U.A. va crește considerabil de la 15.000 prevăzuți pentru acest an, la 125.000, după semnarea unui ordin executiv. Mai mulți pași vor fi necesari pentru a aduce pe o traiectorie mai stabilă controlul armelor în dialogul dintre Rusia și S.U.A.

“Extinderea noului tratat START pentru cinci ani garantează că există limite verificabile pentru rachetele balistice intercontinentale rusești și bombardierele grele până în februarie 2026, evitând armele nucleare posibil necontrolate de tratat”, a afirmat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat S.U.A.

Urmăriți Impact.ro și pe