Vladimir Putin, furios după atacul cu drone de la Moscova. „Kievul încearcă să bage frica în cetățenii Rusiei”

Olteanu Mariana, Radu Constantin 30.05.2023, 20:09
Vladimir Putin, furios după atacul cu drone de la Moscova. „Kievul încearcă să bage frica în cetățenii Rusiei”

Vladimir Putin face acuzații grave la adresa Kievului. După atacul cu drone, care a avut loc în dimineața zilei de 30 mai, președintele rus acuză Ucraina de ”activitate vădit teroristă”. Potrivit acestuia, atacul cu drone asupra Moscovei este una dintre metodele de intimidare ale Ucrainei.

„Regimul de la Kiev încearcă să intimideze Rusia, să bage frica în cetățenii ruși, lovind clădiri rezidențiale. Acesta, desigur, este un semn clar de activitate teroristă”, a spus Vladimir Putin, într-o declarație de presă, în timpul unei vizite la Centrul Cultural Zotov din Moscova.

Declarațiile acestuia nu se termină aici. totodată, Vladimir Putin e de părere că scopul atacului cu drone asupra Moscovei este „să provoace un răspuns din partea Rusiei”.

„Suntem îngrijorați de încercările de a provoca un răspuns din partea Rusiei. Se pare că asta vor ei. Kievul provoacă, noi să oglindim acțiunile. Vom vedea ce facem în privința asta”, a spus Putin.

„Cetățenii Ucrainei, care acum nu mai au nici un cuvânt de spus, pentru că se dezlănțuie o teroare totală împotriva populației civile din Ucraina, ar trebui să știe la ce insistă actuala conducere a acestei țări”, a mai spus Putin.

Rusia a răspuns atacului prin intermediul sistemului de apărare aeriană al Moscovei. Potrivit liderului rus, acesta a funcționat satisfăcător.

„Sistemul de apărare aeriană al Moscovei a funcționat normal, satisfăcător, deși mai e ceva de făcut”, a spus Putin.

Nu este pentru prima oraă când Rusia face asemenea declarații cu privire la atacul cu drone. Înainte ca Putin să transmită o reacție oficială, Kremlinul s-a mobilizat. La acel moment, aceștia declarau că atacul cu drone este este „un răspuns” al Kievului la recentele lovituri ruse împotriva Ucrainei.

”Kievul a lansat un atac terorist cu drone”

Atacul cu drone a avut loc la data de 30 mai, când mai multe clădări din Moscova au fost atacate de către drone. La acel momnet, oficialii declarau că nicio persoană nu  a fost rănită, iar pagubele provocate sunt unele „minore”. Informația a fost confirmată de Ministrerul rus al Apărării.

„Kievul a lansat un atac terorist cu drone asupra mai multor obiective din Moscova”, susține Ministerul Apărării.

De cealaltă parte, Ucraina a catalogat acuzațiile Rusiei ca fiind nefondate. Oficialii ucraineni au transmis că nu au nimic de a face cu acest atac. Până la acest moment, Rusia nu a precizat zona orașului care a fost atacată.

Însă, presa internațională relatează că atacul a avut loc într-una dintre cele mai bogate zone ale Rusiei, inclusiv una din vest în care Putin și membrii elitei ruse dețin reședințe.

Urmăriți Impact.ro și pe