Ucrainenii au atacat Moscova cu drone. Mai multe clădiri au fost lovite

Stan Filon 30.05.2023, 11:07
Ucrainenii au atacat Moscova cu drone. Mai multe clădiri au fost lovite

Rușii au început să vadă ce înseamnă războiul, după ce armata ucraineană a atacat Moscova cu drone! Atacul a fost confirmat de autoritățile ruse, care au anunțat că cele opt drone folosite în atacul ucrainean au fost anihilate cu succes.

Ucrainenii au atacat Moscova cu drone

Așadar, ucrainenii au atacat Moscova, capitala Rusiei! După mai bine de un an de la începerea invaziei armatei ruse în Ucraina, locuitorii Moscovei au putut vedea ce înseamnă războiul. Opt drone au atacat capitala Rusiei, însă pagubele sunt unele minore, deoarece aviația rusă a reușit să anihileze dronele.

Serghei Sobianin, primarul Moscovei a anunțat că orașul a fost atacat marți dimineață cu drone. Mai multe clădiri au fost avariate, însă nu există victime. Un anunț a venit și din partea Ministerului rus al Apărării, care a dat vina pe regimul de la Kiev pentru atacul cu drone.

Ucrainenii au atacat Moscova cu drone
Ucrainenii au atacat Moscova cu drone

„Au fost doborâte cu sistemul de rachetă sol-aer”

„Kievul a lansat un atac terorist cu drone asupra mai multor obiective din Moscova”, susține Ministerul Apărării.

Potrivit Kremlinului, opt drone au fost folosite în timpul atacului, toate fiind distruse de apărarea antiaeriană rusă.

„Trei dintre ele au fost suprimate de războiul electronic, au pierdut controlul şi au deviat de la ţinte. Alte cinci drone au fost doborâte cu sistemul de rachetă sol-aer de tip Pnţîr-S în regiunea Moscovei”, precizează ministerul.

”În această (marţi) dimineaţa, în zori, un atac cu dronă a cauzat pagube minore mai multor clădiri. Toate serviciile de urgenţă din oraş sunt la faţa locului (…). Nimeni nu a fost rănit grav până în prezent”, scrie Sibianin pe Telegram.

Agenția rusă de știri de stat RIA, citată de The Guardian, a relatat că locuitorii unei clădiri de pe o stradă din sudul Moscovei au fost evacuați. Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au raportat că între patru și zece drone au fost doborâte marți dimineața devreme, relatează Reuters.

Imagini difuzate pe reţele de social media arătau urme de fum pe cer. În altele se poate vedea o fereastră spartă într-o clădire. Atacul din Moscova a venit după ce armata rusă a atacat capitala Ucrainei, Kiev, pentru a treia oară în numai 24 de ore. Atacul rușilor s-a soldat cu un mort, după cum a anunțat primarul Kiev-ului, Vitali Kliciko.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...