Vladimir Putin, declarație care pune pe jar întreaga planetă. Cu cine vrea să lege o alianță militară

Stan Filon 23.10.2020, 14:04
Vladimir Putin, declarație care pune pe jar întreaga planetă. Cu cine vrea să lege o alianță militară

Președintele rus Vladimir Putin a făcut o declarație care a atras privirile tuturor șefilor de stat din lume! Șeful statului a vorbit despre o alianță militară cu China!

Vladimir Putin a vorbit despre o alianță militară cu China

Vladimir Putin a declarat joi că o alianță militară viitoare cu China nu poate fi exclusă, dar că deocamdată nu este necesară, transmit Associated Pres și Moscow Times. Declarația lui Vladimir Putin a fost făcută în cadrul Clubului de Discuții de la Valdai, un think-thank fondat de mai multe instituții ale statului rus printre care Consiliul pentru politică externă și apărare, Institutul pentru Relații Internaționale din Moscova și Consiliul Rus pentru Afaceri Internaționale.

Vladimir Putin a spus că Rusia și-a intensificat deja cooperarea militară cu China. Cele două puteri au organizat mai mute exerciții militare comune și, mai mult, Rusia a distribuit deja tehnologie militare rusă către Beijing. ”Fără îndoială cooperarea noastră cu China întărește capabilitățile de apărare ale armatei chineze”, a declarat Putin în timpul unei videoconferințe cu experți în relațiile internaționale. Putin a adăugat că relațiile militare dintre Moscova și Beijing ar putea deveni și mai apropiate în viitor.

Vladimir Putin spune ca nu este exclusa o alianta militara cu China
Vladimir Putin spune ca nu este exclusa o alianta militara cu China

Relația Rusiei cu statele din Vest, la cel mai scăzut nivel după căderea Cortinei de Fier

”Vom vedea în timp cum se vor dezvolta…dar nu excludem acest lucru”, a afirmat președintele rus. Întrebat despre o posibilă alianță militară ruso-chineză, Putin a afirmat că ”nu avem nevoie de ea dar, teoretic, este posibilă”.

Până în prezent Rusia și China au respins o alianță militară în favoarea unui parteneriat strategic. Rusia s-a orientat înspre Beijing după anexarea Crimeei în 2014, când i-au fost aplicate sancțiuni de către statele occidentale. Relațiile Rusiei cu Vestul sunt la cel mai jos nivel, de la căderea Cortinei de Fier.

Vladimir Putin agită tot mai mult apele internaționale, mai ales după ce a declarat că Germania și China se îndreaptă spre statutul de superputeri politice și economice, pe când rolul Statelor Unite, Marii Britanii și Franței pe scena mondială este în declin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...