China, cu mult peste restul lumii. Câte teste s-au efectuat într-un oraş chinez în doar patru zile

Iancu Andreea 15.10.2020, 18:51
China, cu mult peste restul lumii. Câte teste s-au efectuat într-un oraş chinez în doar patru zile

În timp ce Europa se confruntă cu o explozie alarmantă de cazuri de coronavirus, chinezii nu mai sunt în topul clasamentului din punct de vedere al îmbolnăvirilor. Iar acest lucru pare să se datoreze testării masive. Recent, un oraș chinez a efectuat un număr record de teste, în doar patru zile.

China, țara care demonstrează că se poate. Câte teste s-au efectuat într-un oraş chinez

Deși pandemia a izbucnit în orașul chinez Wuhan, asiaticii par să fi gestionat cu succes întreaga situație. În ultimele 24 de ore, China a raportat doar 11 cazuri noi de coronavirus și doar 4 pacienți în stare gravă. Mulți s-ar întreba cum poate un stat să treacă de la un scenariu negru, cu îmbolnăviri masive, la unul în care chinezii se pot relaxa. Se pare că testarea masivă este soluția. De altfel, un oraș chinez a raportat recent un număr uluitor de teste efectuate în doar patru zile.

Oraşul chinez Qingdao a reușit să îi testeze aproape pe toţi rezidenţii săi. În doar patru zile, în Qingdao au fost testați aproximativ 10 milioane de persoane. Această acțiune a autorităților a avut loc ca urmare a apariției unui focar de Covid-19, conform DPA.

Cifrele sunt și mai spectaculoase cu cât, în total, au fost depistate 13 cazuri de infectare cu Sars-Cov-2. Specialiștii au testat în total 9,94 milioane de persoane. Din weekend și până joi dimineața, 7,6 milioane de teste fuseseră deja procesate. De asemenea, cazurile depistate fuseseră asociate cu un spital local.

Orașul Qingdao a înregistrat un număr de 10 milioane de teste în patru zile
Orașul Qingdao a înregistrat un număr de 10 milioane de teste în patru zile

Autorităţile din Qingdao au utilizat metoda “probelor comasate”

Orașul chinez a reușit să înregistreze aceste cifre după ce autoritățile au recoltate probe individuale rezidenților și au procesat datele în grupuri de câte 10 probe, simultan. Această procedură a fost efectuată în cadrul unor teste de amplificare a acidului nucleic. În cazul în care rezultatul unui astfel de grup iese pozitiv, toți cei 10 rezidenți vor trebui să treacă printr-un test individual de amplificare a acidului nucleic, conform Comisiei Municipale pentru Sănătate din Qingdao.

De asemenea, persoanele care au călătorit recent la Qingdao, din alte orașe, au fost somate de către angajatori și comitete locale să se supună unor teste de amplificare a acidului nucleic.

China a reușit să raporteze în ultimele săptămâni doar îmbolnăviri importate din străinătate, cu excepția focarului prezent în orașul Qingdao. Acest lucru se datorează faptului că asiaticii au ținut sub control răspândirea virusului prin intermediul unor măsuri stricte. China a monitorizat cu atenție deplasările populației, a asigurat carantinarea unor orașe și a stabilit interdicții la intrarea în țară, precum și în unele zone.

Urmăriți Impact.ro și pe