Vladimir Putin cheamă rușii să lupte în Ucraina. Liderul de la Kremlin acuză Occidentul de „șantaj nuclear”

Beatrice Dumitru 21.09.2022, 16:50
Vladimir Putin cheamă rușii să lupte în Ucraina. Liderul de la Kremlin acuză Occidentul de „șantaj nuclear”

Președintele rus Vladimir Putin a chemat 300.000 de rezerviști pentru a lupta în Ucraina și a susținut un plan de anexare a unor teritorii din țara vecină, amenințând Occidentului că este pregătit să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia.

Amenințarea lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a spus că mobilizarea parțială a rezerviștilor militari a fost pentru a apăra Rusia și teritoriile sale. „Occidentul nu a vrut pace în Ucraina”, a spus el. Este prima astfel de mobilizare a Rusiei de la cel de-Al Doilea Război Mondial și reprezintă cea mai mare escaladare a războiului din Ucraina declanșat de Moscova pe 24 februarie.

Dar au urmat pierderi tot mai mari și eșecuri pe câmpul de luptă pentru forțele ruse, care au fost alungate din zonele pe care le capturaseră în nord-estul țării vecine, după o contraofensivă ucraineană, notează Reuters.

Vladimir Putin cheamă rușii să lupte în Ucraina. Liderul de la Kremlin acuză Occidentul de „șantaj nuclear”
Rusia și Ucraina se află în război de pe 24 februarie.

Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul, aceasta nu este o cacealma. Rusia are o mulțime de arme pentru a răspunde”, a spus Vladimir Putin într-un discurs pentru națiune.

„S-a folosit șantajul nuclear”

Ucraina și aliații săi occidentali au reacționat spunând că mișcarea arată că războiul Rusiei în Ucraina eșuează, în timp ce Vestul a promis sprijin suplimentar pentru guvernul președintelui Volodimir Zelenski

Apel absolut previzibil, care pare mai degrabă o încercare de a-și justifica propriul eșec. În mod clar, războiul nu decurge conform scenariului Rusiei”, a declarat Mihailo Podoliak, consilierul lui Volodimir Zelenski..

De asemenea, liderul de la Kremlin a acuzat Washington, Londra și Bruxelles că au împins Kievul să „transfere operațiuni militare pe teritoriul nostru”. Ucraina a lovit sporadic ținte în interiorul Rusiei pe tot parcursul conflictului, folosind arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident.

S-a folosit și șantajul nuclear. În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depășit toate limitele. Acesta nu este o cacealma. Iar cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că acestea se pot întoarce și spre ei”, a mai afirmat Vladimir Putin.

Președintele rus a acuzat, de asemenea, oficialii țărilor NATO că au făcut declarații despre „posibilitatea și admisibilitatea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare”.

„Vreau să vă reamintesc că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere, iar unele componente sunt mai moderne decât cele ale țărilor NATO”, a spus Vladimr Putin.

După anunțul despre mobilizarea parțială, opoziţia din Ruisa a cerut proteste împotriva acestui ordin. Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent opozant al lui Vladimir Putin, aflat în prezent în închisoare, a declarat că liderului de la Kremlin trimite mai mulți ruși la moarte pentru un război eșuat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...