Vladimir Putin, avertisment dur pentru lumea întreagă. Are legătură cu teroriştii

Stan Filon, Dragos Ștefănescu 23.08.2021, 20:02
Vladimir Putin, avertisment dur pentru lumea întreagă. Are legătură cu teroriştii

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, trage un puternic semnal de alarmă, după retragerea americanilor din Afganistan și discuțiile privind statele care doresc să primească refugiații proveniți din această țară ocupată recent de talibani.

Vladimir Putin vine cu un avertisment dur pentru lumea întreagă

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat întreaga omenire privind țările care doresc să primească refugiați din Afganistan. Șeful statului a spus că territii s-ar putea infiltra oricând printre acești refugiați și pot ajunge astfel în alte țări, unde să își aplice planurile teroriste.

Vladimir Putin a îndemnat duminică chiar la stăvilirea afluxului de refugiaţi din Afganistan, printre care s-ar putea ascunde ”combatanţi deghizaţi”. Liderul rus spune că partenerii occidentali cer primirea de refugiați în țările din Asia Centrală, însă acesta recunoaște că există un pericol imens, reprezentat de teroriștii care s-ar putea ascunde printre refugiați.

Vladimir Putin vine cu un avertisment dur pentru lumea intreaga
Vladimir Putin vine cu un avertisment dur pentru lumea intreaga

”Combatanţi deghizaţi în refugiaţi”

”Partenerii noştri occidentali cer cu insistenţă primirea de refugiaţi în ţările din Asia Centrală, până când aceştia vor obţine viza pentru SUA sau pentru alte ţări. Însă cine ar putea fi (ascuns) printre aceşti refugiaţi, cum se poate şti?”, a subliniat el, apreciind că „sute, chiar sute de mii sau poate milioane” de persoane ar putea dori să fugă de pe teritoriul afgan. Mai multe foste republici sovietice din Asia Centrală au o frontieră comună cu Afganistanul şi Rusia, iar „combatanţi deghizaţi în refugiaţi” ar putea ajunge pe teritoriul rus”, a transmis Putin în timpul unei reuniuni cu responsabili ai partidului puterii, Rusia Unită.

Vladimir Putin a avut un mesaj ferm pentru cei care militează pentru primirea refugiaților din Afganistan: ”Rusia nu vrea aceste aceste elemente provenind din Afganistan sau din alte ţări”, a declarat preşedintele rus, care a reamintit faptul că Rusia a luptat în Caucaz împotriva unei gherile jihadiste vreme de mai mulţi ani. Putin a spus că preluarea puterii din Afganistan de către talibani este o realitate de care trebuie să se țină cont, pentru a nu se ajunge la o ”prăbușire” a statului afgan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...