Vladimir Putin atacă Occidentul. Declarații sfidătoarea ale liderului de la Kremlin

Beatrice Dumitru 16.03.2022, 16:58
Vladimir Putin atacă Occidentul. Declarații sfidătoarea ale liderului de la Kremlin

Vladinir Putin este în război cu Ucraina, dar și cu Occidentul. El a transmis un mesaj sfidător Vestului, după ce a impus sancțiuni severe asupra sistemului financiar și corporativ al Rusiei, ca răspuns la invadarea țării vecine. Însă, liderul de la Kremlin este de părere că toate aceste măsuri au eșuat și Rusia nu va ceda.

Mesajul lui Vladimir Putin pentru Occident

Președintele rus Vladimir Putin a atacat dur Occidenul și a avertizat că Rusia nu va face pasul înapoi, deși este lovită de sancțiuni care au băgat în corzi economia țării, confruntându-cu cea mai gravă criză de la căderea Uniunii Sovietice din 1991.

Liderul de la Kremlin a declarat că Occidentul nu va reuși în ceea ce el a numit încercarea de a obține dominația globală și de a dezmembra Rusia.

 Vladimir Putin atacă Occidentul. Declarații sfidătoarea ale liderului de la Kremlin
Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

„Dacă Occidentul crede că Rusia va face un pas înapoi, nu înțelege Rusia”, a spus Vladimir Putin.

„Sancțiunile Occidentului au eșuat”

Vladimir Putin a recunoscut că majorarea prețurilor, ca urmare a sancțiunilor primite, afectează salariile oamenilor și a promis sprijin pentru familiile cu copii. De asemenea, a mai atras atenția că se va a observa o creștere a inflației. El a mai afirmat că majoritatea țărilor nu susțin măsurile dictate împotriva Rusiei și a spus sfidător că sancțiunile economice ale Occidentului au eșuat.

Liderul rus a vorbit cu Charles Michel, președintele Consiliului European, și i-a transmis că Ucraina nu a îndeplinit cerințele sale în cadrul negocierilor de pace, care se presupune că includ un angajament de neutralitate, autonomie pentru regiunile separatiste ale Ucrainei și recunoașterea Crimeei ca parte a Rusiei.

 „Vladimir Putin și-a prezentat evaluările de principiu ale discuțiilor în curs între reprezentanții ruși și ucraineni cu privire la un acord care să țină cont de cerințele anterioare ale Rusiei. El a subliniat că Ucraina nu dă dovadă de un angajament serios de a găsi soluții reciproc acceptabile”, se spuen într-o declarație a Kremlinului, preluată de The Telegraph. 

Anterior, președintele  Volodimir Zelenski spusese că discuțiile de pace cu Rusia „sună mai realist”, după ce a lăsat impresia Moscovei că Ucraina nu se va alătura NATO, așa cum cere Vladimir Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...