Vladimir Putin angajează deţinuţii din închisorile din Rusia pentru a lupta în Ucraina. Câţi bani le oferă

Stan Filon 06.07.2022, 10:27
Vladimir Putin angajează deţinuţii din închisorile din Rusia pentru a lupta în Ucraina. Câţi bani le oferă

Vladimir Putin angajează deţinuţii din închisorile din Rusia pentru a lupta pe frontul din Ucraina! Informația a apărut în mai multe publicații, transmite Moscow Times. Se pare că președintele Rusiei are nevoie de forțe proaspete în războiul pe care chiar el l-a declanșat în Ucraina, așa că s-a orientat asupra deținuților cărora le oferă recompense semnificative doar pentru a se înrola în războiul său.

Vladimir Putin angajează deţinuţii din închisorile din Rusia pentru a lupta în Ucraina

Așadar, armata rusă are nevoie de oameni, iar președintele Vladimir Putin caută noi recruți prin închisorile din Rusia. Cei care negociază cu deținuții sunt membrii companiei militare private Wagner, cu legături foarte strânse cu Kremlinul. Compania respectivă ar fi oferit prizonierilor din Sankt Petersburg și Nijni Novgorod salarii mari și posibile amnistii în schimbul a 6 luni de serviciu în armată, relatează publicația de investigații iStories. Așadar războiul din Ucraina este departe de a se încheia.

„Rudei mele i s-a spus: «Este foarte dificil să depistezi naziști acolo (în Ucraina), sunt foarte bine antrenați”, a declarat un membru al familiei unui deținut anonim pentru iStories, povestind spusele rudei care s-a întâlnit cu recrutorii.

Vladimir Putin angajeaza detinutii din inchisorile din Rusia pentru a lupta in Ucraina
Vladimir Putin angajeaza detinutii din inchisorile din Rusia pentru a lupta in Ucraina

Cât primesc deținuții pentru a lupta pentru Vladimir Putin

Compania militară privată le spune adevărul viitorilor recruți, cărora le transmite că războiul este unul dur și mulți dintre soldați nu se vor mai întoarce acasă. „Au spus: «Vei fi în avangardă ajutând la detectarea naziștilor, așa că nu toată lumea se va întoarce»”, a mai povestit bărbatul respectiv.

Din păcate pentru deținuți, aceștia nu ar fi primit un contract scris, ci doar promisiunea verbală că aceștia vor încasa 5 milioane de ruble (90.500 de dolari), iar banii vor fi primiți la finalul celor 6 luni de ei sau de rudele lor, în cazul în care aceștia vor cădea pe front.

La o închisoarea din Sankt Petersburg, 200 de deținuți inițial și-au exprimat interesul pentru ofertă, însă doar 40 dintre ei s-au și înrolat, arată iStories. Rudele deținuților au început să-l sune pe directorul închisorii pentru a-l lua la întrebări, însă acesta a replicat că este prima dată când aude despre aceste recrutări.

Oferte de înrolare și pe șantierele navale

Armata rusă nu caută recruți doar prin închisori, ci și pe șantiere și mine. O astfel de ofertă de înrolare au primit și muncitorii de pe șantierul naval administrat de United Shipbuilding Corporation, companie a statului, dar oferta a ajuns și la compania minieră Metalloinvest a miliardarului Alișer Usmanov, potrivit Moscow Times.

Rusia a trimis trupe în Ucraina pe 14 februarie în „operațiunea militară specială” care avea rolul de a „denazifica și demilitariza” vecinul său pro-occidental. După ce s-a chinuit fără succes să cucerească capitala Ucrainei, Kievul, Moscova și-a îndreptat atenția către estul Ucrainei pentru a doua fază a campaniei la sfârșitul lunii martie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...