Vladimir Putin, ameninţare fără precedent pentru România. De ce e deranjat liderul rus, de fapt

Andra Daoud 03.11.2021, 10:05
Vladimir Putin, ameninţare fără precedent pentru România. De ce e deranjat liderul rus, de fapt

Vladimir Putin face amenințări care vizează și țara noastră. Președintele rus a transmis un mesaj care se referă la mai multe țări, printre care și România. Putin și-a propus să intensifice apărarea, în contextul exercițiilor militare efectuate de NATO în Marea Neagră și a transmis un mesaj important.

Vladimir Putin, amenințare la adresa României

Liderul de la Kremlin a transmis că Rusia nu va rămâne indiferentă la încercările altor țări de a rupe echilibrul strategic. Putin se referă la sistemul de apărare antirachetă, pe care Statele Unite ale Americii îl desfășoară la nivel global, împreună cu aliații lor.

Oficialii de la Moscova se tem că un sistem de apărare antirachetă eficient i-ar putea determina pe adversarii Rusiei să rupă înțelegerea reciprocă privind apărarea. Acest pact a fost cel care a împiedicat până în prezent marile puteri nucleare ale lumii să se atace reciproc.

Noi ştim foarte bine că unii dintre omologii noştri străini nu se vor opri din încercarea de a rupe acest echilibru, inclusiv prin intermediul desfăşurării de elemente ale apărării antirachetă globale în apropierea imediată a frontierelor noastre.

Chiar acum, o navă de război americană a pătruns în Marea Neagră şi am putut să o observăm cu ajutorul binoclului sau ţintelor aferente sistemelor noastre de apărare, a transmis Vladimir Putin.

Vladimir Putin, ameninţare fără precedent pentru România. De ce e deranjat liderul rus, de fapt
Vladimir Putin, ameninţare fără precedent pentru România. De ce e deranjat liderul rus, de fapt

Putin întărește apărarea la graniță

Vladimir Putin s-a întâlnit luni, la Soci, cu o parte din conducerea armatei ruse și cu mai mulți reprezentanți ai sistemului de apărare. Rusia încearcă să intensifice apărarea și a trimis din nou trupe la granița cu Ucraina. Acest lucru a provocat îngrijorare în rândul oficialilor americani și europeni.

Putin a vorbit și despre prezența navei Mount Whitney la exercițiile NATO care s-au desfășurat în Marea Neagră și a spus că Rusia trebuie să își consolideze apărarea aeriană.

Nu putem ignora aceste ameninţări la adresa securităţii Rusiei şi vom reacţiona la ele în mod corespunzător. O apărare fiabilă a Rusiei împotriva atacurilor aerospațiale și menținerea echilibrului strategic depind în mod direct de pregătirea de luptă și de dotarea tehnică a acestora, a mai adăugat Putin.

Vladimir Putin a criticat de multe ori S.U.A. pentru instalarea elementelor antirachetă în România și Polonia, precum și montarea sistemului balistic în Coreea de Sud. Scutul antirachetă din România se află la Deveselu și a fost instalat în urmă cu cinci ani.

NATO și administrația de la Washington susțin că scuturile antirachetă instalate în Europa nu sunt îndreptate către Rusia. Ele vizează amenințările balistice din Iran, în timp ce sistemul instalat în Coreea de Sud are ca scop să contracareze amenințarea care vine din partea Coreei de Nord.

Urmăriți Impact.ro și pe