Concediu plătit pentru toți rușii, de la Vladimir Putin. Toți angajații stau acasă o săptămână

Ioana Bucur 20.10.2021, 17:08
Concediu plătit pentru toți rușii, de la Vladimir Putin. Toți angajații stau acasă o săptămână

Liderul de la Moscova a făcut un anunț neașteptat. Vladimir Putin oferă „concediu plătit” pentru toți rușii, în următoarele săptămâni. Decizia, o nouă încercare de a opri răspândirea virusului și de a-i convinge pe sceptici să se imunizeze.

Vladimir Putin anunță concediu plătit în Rusia

Rusia s-a întors la restricții, după mai multe luni de relaxare. În contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de infectări noi cu Covid-19 și retincența oamenilor de a se vaccina cu serul rusesc Sputnik V, Vladimir Putin a făcut un anunț neașteptat în timpul unei întâlniri televizate cu oficiali ai guvernului.

Liderul de la Kremlin a decis „concediu plătit” pentru toți rușii, în perioada 30 octombrie și 7 noiembrie, adăugând că perioada de zile nelucrătoare ar putea începe mai devreme sau ar putea fi prelungită în anumite regiuni.

„Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare”, a declarat Putin.

Vladimir Putin a făcut și un nou apel către populație, încuranjându-i pe cei neimunizați să se vaccineze: „Vă rog, fiţi responsabili”.

Zilele nelucrătoare sunt doar o altă măsură luată de autoritățile de la Moscova, în ultimele zile, pentru a încerca, în orice mod, limitarea răspândirii SARS-CoV-2, mai ales în contextul în care un număr mare de ruși refuză vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V, potrivit Reuters.

În urmă cu doar câteva zile, Putin declara că Rusia trebuie să îşi accelereze campania de vaccinare anti-coronavirus, după ce bilanţul deceselor zilnice asociate COVID-19 a atins cel mai înalt nivel al său de la începutul pandemiei: 973 de decese în 24 de ore, precum şi 28.190 de infectări noi.

„Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare, de simptome grave. Trebuie să creştem ritmul de vaccinare”, a spus preşedintele rus, într-un mesaj adresat parlamentarilor proaspăt aleși.

Concediu plătit pentru toți rușii, de la Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vaccinare obligatorie pentru anumite categorii profesionale

La începutul săptămânii, autoritățile de la Moscova anunțau obligativitatea vaccinării în cazul anumitor categorii de angajați, carantine ţintite şi muncă de acasă pentru locuitorii capitalei ruse, acestea fiind primele măsuri sanitare în lupta împotriva epidemiei covid-19 pe care le-a adoptat din această vară.

Noile restricții au fost impuse după ce orașul a înregistrat un număr record de infectări cu noul coronavirus şi de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, a cincea zi consecutiv. Locuitorii cu vârste mai mari de 60 de ani, nevaccinați, vor fi plasați în carantină, începând de la 25 octombrie şi până la 25 februarie.

Vaccinarea devine obligatorie – până la 1 ianuarie 2022 – a 80% dintre angajaţii din servicii. În prezent, este obligatorie vaccinarea a 60% dintre angajaţii din sectorul serviciilor.

De asemenea, capitala rusă anunţă că „cel puţin 30%” din personalul întreprinderilor urmează să muncească de acasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...