Vladimir Putin „a fost vizitat de un doctor oncolog de 35 de ori”. Cum a reacționat Kremlinul

Beatrice Dumitru 01.04.2022, 22:59
Vladimir Putin „a fost vizitat de un doctor oncolog de 35 de ori”. Cum a reacționat Kremlinul

De-a lungul timpului s-a spus de mai multe ori că Vladimir Putin ar suferi de o boală gravă și ar fi în permanență înconjurat de medici. O publicație de investigație susține că liderul de la Kremlin s-ar confrunta cu o boală incurabilă, iar anul trecut ar fi fost supus unei intervenții delicate. După apariția acestor informații, Kremlinul a reacționat.

Vladimir Putin, înconjurat de medici

Publicaţia de investigaţie Proiekt fondată în Rusia, dar care acum este blocată de guvernul rus, a publicat o anchetă despre problemele de sănătate cu care se confruntă Vladimir Putin. În articol se spune că președintele rus este însoțit în călătoriile pe care le face departe de Moscova de mai mulți medici, printre care și un specialist ORL.

De asemenea, acesta este frecvent vizitat de medici în orașul stațiune Soci și ține alături de el un specialist în cancer tiroidian. Astfel, Evgeni Selivanov de la Spitalul Clinic Central din Moscova ar fi zburat cu Vladimir Putin la Soci de 35 de ori și a petrecut nu mai puțin de 166 de zile alături de acesta.

Vladimir Putin „a fost vizitat de un doctor oncolog de 35 de ori”. Cum a reacționat Kremlinul
Vladimir Putin ar fi meru înconjurat de medici.

Replica Kremlinului

Raportul sugerează că Vladimir Putin a fost operat în secret în toamna anului trecut, susținând că președintele nu a apărut în public toată luna septembrie. „În mediile medicale, se crede că președintele a fost supus unei proceduri complicate din cauza unei probleme la tiroidiană în această perioadă”, potrivit sursei citate.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt oficial al Kremlinului, a negat că Vladimir Putin are cancer, spunând că informația este doar „ficţiune şi minciună”, relatează agenţia de presă News.ru, care citează un interviu acordat de Peskov publicaţiei online „Atenţie: mass-media”.

„La întrebarea: Înţeleg corect că Vladimir Putin nu are cancer?, Peskov a răspuns: Aşa este!”, a scris fostul redactor-şef al postului de radio Eho Moskvî, Aleksei Venediktov, un apropiat al lui Dmitri Peskov, în postarea sa din Telegram.

Băi în esență de coarne de cerb

Deși este înconjurat de zeci de medici, Vladimir Putin este interesat și de medicina alternativă, inclusiv de leacuri care se bazează pe sacrificarea unor animale. Esta cazul băilor cu extract din coarne de cerb. Primăvara, coarnele cerbilor din Munții Altai cresc foarte repede și sunt moi și pline de sânge și astfel se extrage esența despre care se crede că ar avea efecte terapeutice.

O cunoștință a președintelui susține că acesta a fost avertizat că nu există dovezi concludente ale beneficiilor băilor de coarne. Dar lui Putin i-a plăcut și de atunci a mers de maui multe ori la Altai, susține Proiekt și preluat de The Telegraph.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...