Vladimir Putin a amenințat Europa cu armele nucleare. Volodimir Zelenski: „Continentul nu poate fi stabil cu președintele rus la putere”

Beatrice Dumitru 26.09.2022, 11:40
Vladimir Putin a amenințat Europa cu armele nucleare. Volodimir Zelenski: „Continentul nu poate fi stabil cu președintele rus la putere”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre amenințările nucleare pe care Vladimir Putin le-a făcut la adresa Europei, după ce a anunțat mobilizarea parțială pentru ruși, pentru s-și întări forțele pe frontul din Ucraina.

Ce spune Volodimir Zelenski despre Vladimir Putin

Fără a da un număr exact, președintele Volodimir Zelenski a spus că „mii de copii” din Ucraina au fost separați de familiile lor de Rusia, constituind „elementele oribile ale genocidului”. Și pentru că Rusia încă ocupă părți din Ucraina, alte acte de brutalitate ar putea fi „încă în fața noastră”, a spus liderul de la Kiev.

Întrebat dacă este de părere că stabilitatea în Europa este posibilă cu președintele Vladimir Putin la putere, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a dat inițial un răspuns dintr-un singur cuvânt: „Nu”.

Vladimir Putin a amenințat Europa cu armele nucleare. Volodimir Zelenski: „Continentul nu poate fi stabil cu președintele rus la putere”
Vșadimir Putin a declanșat războiul din Ucraina pe 24 februarie.

Nu am nimic de adăugat. Părerea mea este că nu. Am observat acest lucru de-a lungul anilor. Nu vedem stabilitate”, a declarat Volodimir Zelenski pentru CBC și preluat de Politico.

„Poate ieri a fost o cacealma”

Volodmir Zelenski, care conduce în prezent o contraofensivă împotriva Rusiei, a spus că Moscova a creat amenințări, inclusiv nucleare, iar acestea se înmulțesc pe măsura că forțele Kremlinului înregistrează eșec după eșec în război.

Uite, poate ieri a fost o cacealma. Acum, ar putea fi o realitate”, a spus președintele ucrainean despre amenințările nucleare ale omologului său rus.

După ce a ordonat mobilizarea parțială pentru ruși, Vladimir Putin a avertizat că în cazul în care integritatea teritorială țării sale va fi amenințată, Moscova va folosi toate mijloacele disponibile pentru a-și proteja poporul. „Rusia deține o mulțime de arme pentru a răspunde”, a amenințat președintele rus.

La câteva ore după declarațiile lui Vladimir Putin, președintele american Joe Biden l-a contrazis pe acesta și a spus că „nimeni nu a amenințat Rusia și că nimeni, în afară de Rusia, nu a căutat un conflict” în Ucraina.

Comentariile lui Vladimir Putin au venit după pierderile mari de pe front în rândul soldaților, dar și după eșecurile răsunătoare ale armatei Kremlinului, alungate din zonele pe care le capturase în nord-estul Ucrainei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...