Vlad Voiculescu, acuzaţii grave. Incidenţa în Capitală, modificată pentru Congresul PNL. Ce spune DSP

Iancu Andreea 26.09.2021, 17:47
Vlad Voiculescu, acuzaţii grave. Incidenţa în Capitală, modificată pentru Congresul PNL. Ce spune DSP

În condițiile în care rata de incidență din București a trecut de 4 la mia de locuitori, autoritățile au stabilit noi măsuri restrictive. Totuși, în cazul Congresului PNL, organizat ieri la Romexpo și la care au participat aproape 5.000 de persoane, se pare că restricțiile nu au fost aplicate. Deși au purtat masca de protecție în interior, reprezentanții PNL nu au păstrat și distanța, îngrămădindu-se la vot. În acest context, Vlad Voiculescu a lansat acuzații grave. Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică a oferit o reacție postări fostului ministrul al Sănătății.

Vlad Voiculescu, acuzații dure după Congresul PNL

Fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat acuzații dure la adresa organizatorilor PNL dar și al autorităților, după ce la Congresul PNL nu s-au respectat toate normele epidemiologice. Membrul USR PLUS susține că a aflat informația conform căreia, în București, nu au fost ”alocate” peste 4000 de teste pozitive pentru a menține rata de infectare la un nivel scăzut, înaintea Congresului PNL.

Deși Capitala a depășit rata de incidență de 4 la mie, PNL a organizat congresul pentru alegerea conducerii partidului la Romexpo, cu peste 5.000 de participanți. Cu Bucureștiul în scenariul roșu, Vlad Voiculescu susțin că rata de infectare Covid-19 a fost în realitate mult mai mare, însă a fost ținută la un nivel mai mic pentru a putea fi organizat evenimentul partidului.

Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.
Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare.
Aveți grijă de voi!
–––
nealocat = dispărut din orice statistică oficială

Vlad Voiculescu, acuzații grave legate de incidența în Capitală modificată pentru Congresul PNL
Direcția de Sănătate Publică a oferit un răspuns acuzațiilor lui Vlad Voiculescu

Reacția DSP după acuzațiile fostului ministrul al Sănătății

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică a precizat că s-a respectat încă din luna martie a acestui an modul de calcul al incidenței cazurilor de coronavirus. DSP susține că această formulă a fost stabilită de conducerea Ministerului Sănătății. Astfel, rata de incidență este calculată ținând cont de ultimele 14 zile, fără ultimele 3 zile.

Modul de calcul al incidenței cazurilor de coronavirus în funcție de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă același algoritm încă din luna martie a acestui an. Atunci s-a convenit de către conducerea Ministerului Sănătății ca rata de incidență să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu județ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător. Ca urmare, toate calculele incidenței stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislația în vigoare aplicată pe parcursul întregului an. DSPMB face aceste precizări pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la un calcul eronat, aplicat în mod intenționat, cu privire la rata incidenței, a transmis DSP București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...