Vlad Voiculescu, acuzat și el că a cumpărat vaccinuri în plus. ”9 milioane de doze cu un ser care n-a fost aprobat”

Stan Filon 22.09.2021, 16:33
Vlad Voiculescu, acuzat și el că a cumpărat vaccinuri în plus. ”9 milioane de doze cu un ser care n-a fost aprobat”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, este foarte nerăbdător să afle de la Direcția Națională Anticorupție, care a deschis un dosar, cum au fost cumpărate vaccinurile anti-covid în România și cum au fost ele distribuite! Premierul Florin Cîțu a dezvăluit acum faptul că Vlad Voiculescu a cumpărat nu mai puțin de 9 milioane de doze de vaccin care nu a fost aprobat niciodată!

Vlad Voiculescu a fost acuzat și el că a cumpărat vaccinuri în plus

Este scandal mare acum în guvernul Cîțu, după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat că a deschis un dosar penal privind modalitatea prin care România a achiziționat dozele de vaccinuri anti-Covid, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem!

Printre primii care s-au declarat aproape încântați de acest demers este fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a rămas în memoria publicului după ce a dat dovadă că nu a știut că morții de coronavirus erau îngropați de mai bine de un an dezbrăcați, în saci de plastic.

Vlad Voiculescu a fost acuzat si el ca a cumparat vaccinuri in plus
Vlad Voiculescu a fost acuzat si el ca a cumparat vaccinuri in plus

”Sper să aflăm din ancheta DNA”

Acesta a scris pe Facebook că așteaptă lămuriri privind aciziția și distribuția de vaccinuri anti-coronavirus. ”România a comandat irațional vaccinuri fără număr, a cumpărat doze peste necesar și a ajuns în situația de a vinde și dona mai multe milioane de vaccinuri decât orice altă țară din Europa: nu din rațiuni umanitare, ci pentru că altfel ar fi expirat. Sper să aflăm din ancheta DNA și felul în care au fost distribuite aceste doze”, a adăugat Voiculescu.

Legat de faptul că ”România a achiziționat irațional vaccinuri fără număr”, premierul Florin Cîțu a venit cu explicații dezastruoase pentru fostul ministru Vlad Vocilescu. Șeful Executivului îl acuză pe acesta că a cumpărat milioane de doze dintr-un vaccin care nu a primit niciodată aprobările necesare! ”Domnul Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze CureVac, vaccin care n-a fost aprobat niciodată. Cred că aceasta închide dezbaterea cum s-au contractat vaccinurile”, a spus Florin Cîțu.

Acesta a explicat și cum a cumpărat România vaccinurile împotriva temutului virus. ”În momentul de față, din toate contractele negociate, Comisia Europeană a asigurat accesul statelor membre la un număr de 4,4 miliarde de doze până în 2023, adică de 10 ori mai multe doze decât populația UE. România, în baza negocierilor făcute de Comisie și a acordurilor semnate cu producătorii de vaccinuri, România poate accesa aproximativ 4,3% din numărul de doze autorizate la nivelul UE. Este cotă parte. Acest procent reprezintă proporția populației României raportată la populația UE, plus SEE.

Cum a cumpărat România vaccinuri împotriva coronavirusului

Toate țările UE accesează vaccinuri pro-rata, procent-raport la populație, din contractele încheiate de Comisia Europeană. Am văzut că foști miniștri ai Sănătății vin cu tot felul de dezinformări în spațiul public.

Pentru a face o comandă, cel care semnează în numele României este ministrul Sănătății. Ministrul Sănătății, dacă avea o problemă la un moment dat cu un anumit număr de doze ar fi spus ceva”, a declarat Cîțu.

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a explicat că modalitatea de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19 se supune aceleiași proceduri întocmită și elaborată de Comisia Europeană.

”Noi am recepționat până în acest moment aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin și mai avem în stoc aproximativ 3,7 milioane de doze. Au fost administrate peste 9,95 milioane de doze, restul până la 14,7 milioane au fost fie donate, fie revândute”, spune Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...