Vizita oficialilor europeni în Ucraina, anunțată în presa germană. Scholz, Macron și Draghi vor merge împreună la Kiev înainte de Summitul G7

Andra Daoud 11.06.2022, 23:53
Vizita oficialilor europeni în Ucraina, anunțată în presa germană. Scholz, Macron și Draghi vor merge împreună la Kiev înainte de Summitul G7

Trei oficiali europeni vor efectua o vizită în Ucraina, înainte de Summit-ul G7. Informația a fost făcută publică de presa din Germania, care scrie că Olaf Scholz, cancelarul german, Emmanuel Macron, președintele Franței și Mario Draghi, premierul Italiei, vor merge la Kiev în cursul acestei luni, pentru a se întâlni cu președintele Volodimir Zelenski.

Trei oficiali europeni merg în Ucraina, înainte de G7

Cancelarul Germaniei, premierul Italiei și președintele Franței voi efectua o vizită oficială în Ucraina până la finalul acestei luni, potrivit cotidianului german Bild. Cei trei vor avea o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski, iar momentul va fi înainte de Summit-ul G7 care va avea loc în perioada 26-28 iunie, la Schloss Elmau, în Germania.

În ceea ce privește o vizită oficială în Ucraina a președintelui francez, Palatul Elysee a transmis recent că aceasta va avea loc în momentul în care i-ar fi de folos președintelui ucrainean, fără să transmită o dată exactă. La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a declarat în trecut că:

„Nu mă voi alătura unui grup de oameni care intră și ies pentru o fotografie rapidă. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte special”, cu privire la o posibilă vizită la Kiev.

Macron va veni săptămâna viitoare în România, pentru a se întâlni cu trupele franceze dislocate pe teritoriul țării noastre, după care va efectua o vizită în Republica Moldova, pentru a-și exprima susținerea față de aceasta, afectată de războiul dintre Rusia și Ucraina.

Anterior, Kievul l-a criticat pe Macron, pentru o declarație în care a spus că este important să nu „umilească” Rusia, referindu-se la pachetele de măsuri luate de UE și de mai multe țări împotriva Moscovei, după declanșarea războiului din Ucraina.

Vizita oficialilor europeni in Ucraina, anuntata in presa germana.
Mario Draghi, premierul Italiei, va merge in Ucraina alaturi de Macron si de Scholz

Summit-ul G7 și Summit-ul NATO vor avea loc la finalul lunii

Sfârșitul lunii iunie vine cu două evenimente importante pentru politica externă: Summit-ul NATO, care se va desfășura la Madrid pe 28 iunie, și Summit-ul G7, din Germania. Președintele american Joe Biden și-a anunțat prezența la ambele evenimente:

„Preşedintele Joseph R. Biden se va deplasa în orăşelul Schloss Elmau, situat în sudul Germaniei, pe 25 iunie, pentru a participa la reuniunea liderilor G7. Preşedintele SUA şi liderii G7 vor discuta despre o serie de probleme globale presante, inclusiv despre sprijinul neclintit al G7 pentru o Ucraină democratică, suverană şi prosperă, despre rezilienţa economică şi democratică, despre contracararea crizei climatice, despre dezvoltarea infrastructurii, securitatea în materie de sănătate la nivel mondial şi despre crizele alimentară şi energetică generate de războiul de agresiune al Rusiei”, a transmis Casa Albă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe