Vizita lui Zelenski în SUA a impresionat profund: „Aceasta va aduce sfârșitul războiului mai aproape”

Elena Avramescu 23.12.2022, 07:58
Vizita lui Zelenski în SUA a impresionat profund: „Aceasta va aduce sfârșitul războiului mai aproape”

Până astăzi, aproape toată lumea a auzit celebrul discurs al lui Volodimir Zelenski de la Capitoliul SUA, acolo unde și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul SUA, fiind considerat un moment istoric care a impresionat cetățenii ucraineni și nu numai. Astfel că CNN a vorbit cu membrii publicului din Ucraina pentru a vedea care a fost reacție pe bune la vizita lui Zelenski.

Președintele Ucrainei a reușit să facă valuri în SUA

Vizita istorică a fost prima călătorie a lui Zelenski în afara Ucrainei de la invadarea Rusiei în februarie, unde a ținut să mulțumească profund aliatului cheie occidental pentru sprijinul țării după care a cerut ajutor suplimentar.

„Împotriva tuturor probabilităților și scenariilor de nenorocire, Ucraina nu a căzut, Ucraina este în viață”, a spus Zelenski.

Însă nu toată lumea a fost fericită odată cu această vizită, aici fiind vorba despre ruși, care sunt din cale afară de furioși. Un purtător de cuvânt a precizat că nici președintele american Joe Biden, și nici Zelenski nu au dat vreodată dovadă de potențială disponibilitate de a asculta preocupările Rusiei, așa cum se întâmplă mereu pentru Ucraina.

Moscova a ținut să lanseze un avertisment pentru SUA, spunând că furnizarea de sisteme de rachete Patriot Ucrainei nu va face altceva decât să prelungească suferința oamenilor, iar Ministerul de Externe al Rusiei a spus că Kievul și aliații săi occidentali sunt pregătiți pentru o confruntare lungă cu Rusia.

Mariya Hrachova, director de marketing la Kiev, a vorbit pentru CNN și a notat faptul că este întotdeauna mișcată de discursurile lui Zelenski, iar acest lucru s-a întâmplat și miercuri, în timp ce șeful statului ucrainean se afla la Casa Albă.

Volodimir Zelenski, discurs curajos in Congresul SUA

„Când a vorbit în Camera Reprezentanților, arăta așa cum este, nu purta costum, era el însuși. A spus adevărul, a spus ce a vrut, ce a avut de spus, admir asta. Înțelegem că va trebui să crească. Știu că există diferite puncte de vedere în rândul instituției americane cu privire la situația din Ucraina și sprijinul SUA pentru Ucraina, dar sperăm că majoritatea din guvern și din Congres ne vor sprijini”, a spus aceasta.

„Mi se pare că această vizită va aduce sfârșitul războiului mai aproape. Cred că această călătorie ne va ajuta să obținem victoria. Chiar am avut lacrimi în ochi când l-am văzut într-un mod atât de bun, Zelenski a fost binevenit. Face o treabă grozavă ca președinte, foarte grozav, nu am alte cuvinte să-l descriu”, a spus și Tetyana Vasylivna, un vânzător de fructe din Kiev.

În plus, Oleksandr Kuzmenko, care face grafică pe computer la Kiev, a ținut să menționeze că este important ca parlamentarii americani să audă despre situația de la fața locului direct de la președintele ucrainean, și nu de la o terță parte. Mai mult, acesta sprijină mesajele cheie ale lui Zelenski și consideră că invazia rusă a arătat problemele instituțiilor mondiale existente.

Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden în Biroul Oval al Casei Albe, la Washington, DC, pe data de 21 decembrie 2022, iar imediat după aceea Kremlinul a avertizat asupra unui război prelungit după ce Joe Biden a decis să ofere și mai mult sprijin Ucrainei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...