Emmanuel Macron a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Programul preşedintelui francez în România

Andra Daoud 14.06.2022, 20:15
Emmanuel Macron a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Programul preşedintelui francez în România

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va efectua săptămâna viitoare o vizită oficială în România. Informația a fost confirmată de Palatul Elysée, care a transmis că președintele francez are în plan o întâlnire cu trupele staționate pe teritoriul țării noastre, după care va merge și în Republica Moldova. Ce a transmis administrația prezidențială despre o vizită a lui Macron în Ucraina.

Vizita lui Emmanuel Macron în România va avea loc săptămâna viitoare

Update – 19:38 – Aeronava care îl aduce în România pe președintele Franței, Emmanuele Macron, a aterizat în urmă cu scurt timp pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Șeful de stat este așteptat de premierul Nicolae Ciucă. Președintele Franței îi va vizita pe militarii francezi staționați în țara noastră. Miercuri, șeful de stat se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis.

„Noi vom face totul pentru a opri războiul rusesc, pentru a ajuta ucrainenii şi armata lor şi pentru a continua negocierile. Vom avea nevoie să ne protejăm să descurajăm, să fim prezenţi. Ceea ce aţi ştiut să faceţi aici este inedit. Puteţi fi mândri”, le-a spus Macron militarilor francezi.

Emmanuel Macron a declarat în Franța, chiar înainte de plecare, că soldații francezi se află în România pentru a evita o extindere a războiului aflat acum în desfășurare în Ucraina.

Știre inițială:

Emmanuel Macron va face săptămâna viitoare o vizită oficială în țara noatră. Palatul Elysée a transmis că președintele francez va ajunge marți în România, pentru a-i întâlni pe soldații francezi aflați pe teritoriul României. Șeful statului francez va continua cu o vizită în Republica Moldova, miercuri, pentru a-și declara susținerea față de această țară afectată de războiul dintre Rusia și Ucraina.

Cât despre o vizită în Ucraina, administrația prezidențială franceză a transmis că aceasta va avea loc la momentul în care îi va fi utilă președintelui Zelenski, data nefiind stabilită încă. Președintele Franței se va întâlni în România cu cei 800 de membri ai grupului de luptă al NATO pe care Franța îl conduce pe teritoriul țării noastre. Efectivul de soldați ar urma să crească în viitor la 1.000 de membri, din mai multe țări NATO.

„Am fost mobilizat acum trei luni, la începutul lui martie, iar batalionul meu are acum în jur de 800 de militari, 500 sunt francezi, 300 belgieni. Am fost mobilizați la Constanța, la baza militară de la Kogălniceanu, iar acum am început mutarea la Cincu, unde grupul de luptă va fi desfășurat.

Vor fi integrați soldați din mai multe state. Acum sunt din Belgia, dar vor veni cu siguranță și din Olanda, iar cu timpul acest grup de luptă va integra și mai mulți soldați din exterior, astfel încât în final să ajungem la un efectiv de 1.000 de oameni”, spunea la sfârșitul lunii trecute colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă al NATO din România.

Emmanuel Macron va vizita baza militară împreună cu Klaus Iohannis

Informația că Emmanuel Macron vine în țara noastră a apărut ieri în presă, iar astăzi, 10 iunie, a fost confirmată de administrația prezidențială franceză. Delegația franceză ajunge în România marți și pe agenda președintelui francez se află o vizită la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, alături de Klaus Iohannis.

Vizita președintelui francez are loc la câteva zile după summit-ul B9, care s-a desfășurat vineri la București. Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu președinți ai mai multor țări membre NATO de pe flancul estic și au discutat despre situația din Ucraina și despre consolidarea puterii Alianței Nord-Altantice pe flancul estic.

Urmăriți Impact.ro și pe