Viscolul îngreunează circulaţia pe mai multe drumuri din ţară. Imagini catastrofale de la munte: urgia albă a lovit din plin

Badea Violeta 08.02.2022, 18:09

În Capitală, vremea a fost destul de prietenoasă cu noi, în schimb iarna și-a făcut simțită serios prezența la munte, unde au fost înregistrate rafale de vânt de 120 km/h. Viscolul a făcut ravagii în mai multe județe și a îngreunat circulaţia pe mai multe drumuri din țară. Iată imaginile catastrofale de la munte!

Viscolul a lovit puternic mai multe județe din țară

Potrivit Centrului Infotrafic în data de 8 februarie s-au înregistrat ninsori abundente în mai multe județe din țară. Printre acestea se numără: Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea. Marți dimineață, utilajele de deszăpezire au intervenit pe drumuri.

„Viscol puternic pe DN 67C, între Novaci şi Rânca. Utilajele de deszăpezire întâmpină dificultăţi să intervină pentru deschiderea drumului”, potrivit CNAIR.

„Se circulă în condiţii de iarnă, fiind semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare abundentă în judeţele Braşov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Breţcu-Oituz), Prahova (DN 1 Azuga şi Buşteni) şi Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu jud. Covasna)”, a transmis Centrul Infotrafic.

Zona montană a judeţului Prahova se află încă sub avertizare meteo

Viscol puternic a fost la Cota 2000, unde din cauza rafalelor, pe creastă s-au format depuneri de zăpadă instabile și există un risc foarte ridicat de avalanșă.

Specialiștii meteo informează că zona montană a judeţului Prahova se află încă sub avertizarea meteo de cod portocaliu de viscol până marți, 8 februarie, ora 20:00.

În orele următoare sunt aşteptate intensificări ale vântului, zăpadă troienită şi rafale de vânt ce pot ajunge la 120-140 km/h la altitudini de peste 1600 metri, potrivit ISU Prahova.

De asemenea, până la ora 20:00 este valabil și un cod galben de vânt în estul țării. Sunt așteptate rafale în Dobrogea și în estul Munteniei, dar și în Moldova, acolo unde vitezele se vor încadra între 55…65 km/h, în timp ce pe suprafețe restrânse, acestea vor depăși 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze ce se vor încadra între 50…55 km/h,în special în centrul și sud-vestul țării.

Cum se circulă pe autostradă

Centrul Infotrafic anunță că pe autostradă se circulă în condițiile unui carosabil umed, fără precipitaţii, cu vizibilitate bună.

„Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A1 Sibiu-Deva, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, se circulă în condiţiile unui carosabil umed, fără precipitaţii, cu vizibilitate bună, valori de trafic normale”, a transmis Infotrafic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...