Virgil Popescu, atac dur la USR la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. „Vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc”

Beatrice Dumitru 06.09.2022, 17:42
Virgil Popescu, atac dur la USR la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. „Vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc”

USR a depus la data de 1 septembrie, chiar în prima zi a sesiunii parlamentare ordinare, o moțiune simplă pentru demiterea ministrului Energiei Virgil Popescu. Prezent în Parlament pentru a da explicații despre măsurile luate, Virgil Popescu a atacat dur USR.

Virgil Popescu, acuzații dure la adresa USR

Moțiunea se numește „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”, iar în textul său USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă „încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă”.

USR critică în moțiune schema de compensare şi plafonare a prețului energiei și susțin că aceasta este o „făcătură” și o manevră. Prezent în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa, Virgil Popescu a atacat dur USR, despre care a spus că subminează sectorul energetic românesc şi sabotează România.

Virgil Popescu, atac dur la USR, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. „Vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc”
Virgil Popescu este ministrul Energiei din noimebrie 2019.

Este același joc pe care l-au făcut mereu. Au sabotat investițiile hidroelectricii pentru ca Dacian Cioloş avea de multe zone protejate. Au sabotat campania de la Roşia pentru că era campanie internă în USR în plină criză energetică. Şi acum sabotează România pentru că se ceartă Cioloş cu Drulă. USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc şi vă cer să luați măsuri împotriva domnului Ştefănuţă şi a tuturor parlamentarilor USR care se opun energiei hidro în România şi în Europa. Totul trebuie să aibă o limită. Nu poți, din dragoste pentru propria imagine, să arunci în aer o țară întreagă. Așa ați făcut tot timpul, stimați useriști”, a spus Virgil Popescu.

„Moțiunea, un ghiveci românesc cu legume

Virgil Popescu a vorbit și despre moțiunea de cenzură și a precizat că este făcută „exact cum pregăteşti un ghiveci românesc cu legume, câte ceva pentru fiecare, câteva mesaje, totul condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică”.

Virgil Popescu a mai acuzat USR că sperie românii cu facturile de la gaze și curent, „în cel mai cinic și deplorabil mod posibil”.

Factura mea e în valoare de 120 de lei. Am consumat 140 de khw. Iată cât am plătit eu. Vreau să văd și factura domnului Drulă, a doamnei Prună și a lui Orban. Vreau să văd și factura ta! Și dragi colegi din Opoziție, haideți să arătați toți facturile!”, a spus Virgil Popescu.

Moțiunea este susţinută și de deputaţii independenţi aparţinând Dreptei, iar liderul AUR, George Simion, a precizat că şi partidul pe care îl conduce susţine acest demers. Votul pentru moțiune se va acorda miercuri.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...