Virgil Ogășanu nu poate trece de șocul morții soției sale. „Îi duc dorul Valeriei!”

Alexandru Catalan 01.07.2023, 19:40
Virgil Ogășanu nu poate trece de șocul morții soției sale. „Îi duc dorul Valeriei!”

Au trecut mai bine de patru luni de la moartea soției sale, dar Virgil Ogășanu susține că e departe de a fi depășit momentul dificil al despărțirii de cea care i-a fost parteneră de viață aproape o jumătate de secol. La cei 83 de ani ai săi, împliniți la jumătatea lunii iunie, zi pentru care aproape că nu a avut niciun motiv de bucurie, îndrăgitul actor spune că încearcă să trăiască cât mai normal cu putință.

E de părere că cuvintele nu pot exprima mereu realitatea

„Încă nu am depășit momentul despărțirii. Cuvintele nu prea pot exprima realitatea. Încerc, pe cât posibil, să depășesc această perioadă, care rămâne una foarte dificilă pentru mine”, s-a confesat el în exclusivitate pentru IMPACT.RO.

Evită să ofere prea multe amănunte despre cum decurge viața sa în prezent, dar cel care va împlini anul viitor șase decenii de la absolvirea cu succes a Institutului de Teatru și Film din București vorbește doar despre „banala normalitate”. „Fac ceea ce face toată lumea, adică mă învârt prin casă, mai ies pe la cumpărături, mai vorbesc cu unul sau altul. Nimic spectaculos. Și-i duc dorul Valeriei!”, a adăugat el.

Pe de altă parte, recunoaște că lumea îl recunoaște pe stradă, dar e de părere că genul acestea de mici bucurii ale vieții nu trebuie împărtășite cu toată lumea.

Ziua în care COVID-ul i-a grăbit moartea!

Moartea soției sale, Valeria Ogășanu, survenită la 26 februarie, anul acesta, e încă prea crudă pentru cel ce i-a stat alături până la capăt. Fiindcă frumoasa actriță s-a îmbolnăvit în acea perioadă de COVID-19 și a trebuit să se interneze. Ultimele două săptămâni de viață și le-a petrecut de altfel pe patul spitalului. Dar și în căsuța familiei de la Cornu, acolo unde avea să se și stingă. Valeria Ogășanu mai avea și alte sensibilități medicale, iar COVID-ul nu a făcut nimic altceva decât să le amplifice și să-i grăbească sfârșitul. Fiindcă așa cum avea să mărturisească și fiul ei, Mihai Ogășanu, pe rețelele sociale, după dispariția acesteia, Valeria Ogășanu era bolnavă de cancer, o formă rară, dar a cărei evoluție galopantă din acele zile de iarnă a dus către un deznodământ nefericit.

O dragoste trăită mult timp pe scena Teatrului „Bulandra”

Dragostea dintre cei doi actori s-a înfiripat în anii `70, pe scena Teatrului bucureștean „Lucia Sturdza Bulandra”, unde s-au și cunoscut. După o relație de doar ani, cei doi s-au căsătorit. Cunoscutul poet Marin Sorescu și soția acestuia aveau să le fie nași.

De la început, noi ne-am înţeles perfect, şi acasă, şi pe scenă, unde ne sfătuim, ne criticam, dacă era cazul, dar nimeni nu se supără. Dacă soţia mea n-ar fi fost actriţă, ar fi trebuit să mă aştepte singură multe zile, poate luni la rând, când aveam turnee. Nu ştiu cum ar fi rezistat o asemenea relaţie, dar eu cu Vali am fost tot timpul împreună, ne-am respectat unul pe altul, aşa că nu a fost nimic care să rupă, să răcească relaţia noastră, am avut unul în altul o încredere totală”, avea să declare peste ani Virgil Ogășanu într-un interviu oferit revistei „Formula As”.

Ultimul spectacol în care cei doi soți au jucat împreună a fost „Pe lacul auriu”, tot la „Bulandra”, în regia lui Dinu Cernescu. Cei doi erau soț și soție și în spectacolul cu pricina.

Urmăriți Impact.ro și pe