Viorica Dăncilă, apel important către Guvern! Mesajul transmis de fosta șefă PSD

Redacția IMPACT 08.05.2020, 15:54
Viorica Dăncilă, apel important către Guvern! Mesajul transmis de fosta șefă PSD

Viorica Dăncilă a transmis un apel important către Guvern. Fostul premier al României a formulat un mesaj în mediul online, de interes pentru cetățeni. Aceasta a adresat revenirea la o normalitate, după 15 mai. Criza sanitară și-a pus amprenta foarte mult asupra cetățenilor din țara noastră, dar lucrurile ar putea reîncepe să își revină după respectiva dată calendaristică.

Viorica Dăncilă, apel important către Guvern

Fosta șefă de la PSD, Viorica Dăncilă, a făcut câteva precizări, în contextul stării de urgență, ce se resimte încă în țara noastră, și la nivel de restricții de circulație, impuse pentru cetățeni. Pentru a nu risca molipsirea cu noul virus, românii sunt în continuare sfătuiți să stea în case și se respecte regulile sanitare, precum purtatul unei măști.

Viorica Dăncilă, apel important către Guvern! Mesajul transmis de fosta șefă PSD
Viorica Dăncilă a cerut ca bisericile să fie deschise, după data de 15 mai 2020

Totodată, în acest an, odată cu sărbătorile Pascale, românii au fost nevoiți să rămână acasă și nu au putut merge la biserici pentru a celebra Învierea. A fost un detaliu punctat și de fostul premier, care cere redeschiderea bisericilor. Viorica Dăncilă a făcut în acest sens un apel pentru Guvern, pentru a le da voie credincioșilor să se întoarcă în lăcașele de cult, odată cu finalizarea stării de urgență.

Mesajul transmis de fosta șefă PSD

„După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor. E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea. Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile.”, a transmis Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe