Vin veşti triste din Afganistan. Un cântăreţ celebru a fost ucis şi o nouă explozie a avut loc la aeroportul din Kabul

Stan Filon, Rădulescu Valentin 29.08.2021, 17:46
Vin veşti triste din Afganistan. Un cântăreţ celebru a fost ucis şi o nouă explozie a avut loc la aeroportul din Kabul

Un cântăreț de muzică populară din Afganistan a fost ucis de talibani, la scurt timp după ce muzica a fost interzisă în regiunea Kandahar. Fiul său a povestit exact cum s-au întâmplat lucrurile și cere acum dreptate pentru tatăl său. Talibanii spun că vor cerceta cazul.

Un cântăreț de muzică populară a fost ucis în Afganistan

Cântărețul de muzică populară afgan Fawad Andarabi era foarte cunoscut în țara sa natală, iar oamenii sunt șocați acum după ce au aflat că acesta a fost ucis. Bărbatul a fost împușcat în cap, după ce talibanii au venit la el acasă, după cum a povestit fiul său.

Talibanii au mers mai întâi acasă la cântăreț, unde au făcut percheziții și chiar au băut ceai cu muzicianul, potrivit Guardian. Aceștia se pare că au revenit însă a doua zi și l-au scos din casă, apoi l-au împușcat pur și simplu în cap. “Era complet nevinovat, un cântăreț care voia doar să distreze lumea. L-au împușcat în cap, la el la fermă”, a spus fiul său, Jawad.

Un cantaret de muzica populara a fost ucis in Afganistan
Un cantaret de muzica populara a fost ucis in Afganistan

Talibanii l-au împușcat în cap

Fiul cântărețului a cerut dreptate pentru tatăl său, iar un consiliu local al talibanilor a promis să-l pedepsească pe ucigaș. Chiar purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că investighează incidentul, dar nu a dat alte detalii.

Fawad Andarabi cânta la ghichak, un fel de lăută cu arcuș, iar cântecele sale erau nu erau niciodată despre rebeliune, ci doar despre locul său de naștere și despre poporul afgan. Și fostul ministru de Interne, Masoud Andarabi, a spus că muzicianul Fawad Andarabi a fost „ucis cu brutalitate” de talibani.

Explozie lângă aeroportul din Kabul

Andarabi a mai afirmat că uciderea cântărețului ar fi avut loc în Andarab, în sudul provinciei Baghlan. Recent, Pajhwok, cea mai mare agenție de știri din Afghanistan, a anunțat că regimul taliban a interzis difuzarea de muzică, dar a interzis și vocile feminine de la radio și televiziune, cel puțin în provincia Kandahar, potrivit Guardian.

Kabul-ul a fost din nou zguduit de o explozie! Deflagrația a avut loc chiar lângă aeroportul din capitala Afganistanului, unde au loc evacuările cetățenilor străini. În urma exploziei au murit două persoane, printre care și un copil. Se pare că explozia ar fi fost provocată de o rachetă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...