Viktor Orban, noi declarații controversate la adresa țărilor din Uniunea Europeană. „Națiunile slabe vor pieri”

Raluca Alexe 02.07.2023, 14:26
Viktor Orban, noi declarații controversate la adresa țărilor din Uniunea Europeană. „Națiunile slabe vor pieri”

Premierul Ungariei, Viktor Orban a declarat că vor veni vremuri dure, astfel că este necesară consolidarea liniilor de apărare. De asemena, el a subliniat că Ungaria este una dintre cele mai sigure țări din Europa.

Consolidarea forțelor ungare. Ce știe Orban?

Viktor Orban a transmis poporului că vin vremuri dificile pentru toți, ungurii nefăcând excepție. Astfel, singura modalitate pentru ca țara să nu fie afectată de „cutremurul de lângă” este consolidarea liniilor de apărare, fiind necesar un stat puternic, un guvern puternic, o armată puternică și o economie puternică: „Trebuie să ne pregătim şi să ne echipăm”.

Declarațiile de la Budapestea ale lui Orban au atras atenția și asupra necesității unei consolidări a organelor de ordine publică, iar cei care tocmai au absolvit și au depus jurământul, sunt obligați să servească pacea și securitatea națiunii ungare și se angajează să rămână puternici în vremuri dificile, îi vor proteja pe cei fără apărare și îi vor opri pe cei care amenință integritatea și siguranța statului ungar.

Totodată, Viktor Orban susține că Ungaria este una dintre cele mai sigure țări din Europa „sau poate chiar cea mai sigură”, odată ce nivelul de infracționalitate a scăzut considerabil. Totuși, o reală problemă este valul de migranți care „asediază frontierele” țării vecine, lucru pentru care Orban cere măsuri stricte.

Urmăriți Impact.ro și pe