VIDEO | Klaus Iohannis și-a depus candidatura la prezidențiale: câte semnături a strâns șeful statului

Ciprian Ioana 20.09.2019, 12:36
VIDEO | Klaus Iohannis și-a depus candidatura la prezidențiale: câte semnături a strâns șeful statului

Președintele Klaus Iohannis și-a depus, vineri, candidatura la prezidențiale. Însoțit de liderii PNL și așteptat de susținători, șeful statului a mers la sediul Biroului Electoral Central din București.

Președintele Klaus Iohannis și-a depus, vineri, candidatura la prezidențiale. Șeful statului a venit la sediul BEC însoțit de liderul PNL, Ludovic Orban, dar a fost așteptat și de câteva zeci de susținători.

Liberalii au strâns aproximativ 2,2 milioane de semnături, cele mai multe de până acum.

„Sunt foarte bucuros că pot să vă anunț că mi-am depus candidatura pentru un nou mandat. Am depus peste 2,2 milioane de semnături. E un număr imens și mă bucură foarte mult. Sunt foarte bucuros că s-a reușit această acțiune de strângere de semnături prin și cu sprijinul PNL. Este un moment important și cred că e bine să explic și de ce doresc să candidez pentru încă un mandat. Toată lumea în aceste zile își declară cele mai bune intenții și cred că e momentul să pun ce mă motivează. Este o perioadă complicată pentru România și e nevoie de o muncă imensă pentru a repara ce a stricat PSD în ultimii 3 ani”
Klaus Iohannis, președintele României

Ce a răspuns Klaus Iohannis după atacul luI Dan Barna

Președintele Klaus Iohannis a avut un răspuns și pentru Dan Barna, candidatul USR-Plus care își depusese candidatura cu doar câteva zeci de minute înainte.

„Dacă era un gospodar mai atent şi diligent poate nu ajungeam să luăm foc de atâtea ori în aceşti ani”, spunea Dan Barna.

Replica lui Iohannis a venit imediat.

„Am fost un pompier atomic care a prevenit prăbușirea. (…) Fără mine și prezența mea PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția din România și ar fi fost o catastrofă”, a spus președintele Klaus Iohannis. Termenul-limită pentru depunerea candidaturii este 22 septembrie, ora 24:00/

Din 12 octombrie începe, oficial, campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Urmăriți Impact.ro și pe