VIDEO. Exercițiul cu care Ana Porgras a adus aurul mondial pentru România. Mișcări fabuloase pe bârnă pentru gimnasta de la Survivor

Daria Petrescu 19.02.2021, 12:44
VIDEO. Exercițiul cu care Ana Porgras a adus aurul mondial pentru România. Mișcări fabuloase pe bârnă pentru gimnasta de la Survivor

Ana Porgras are 27 de ani și a fost una dintre cele mai apreciate gimnaste din România. Din păcate, un accident suferit în urmă cu câțiva ani a determinat-o să ia o decizie radicală cu privire la cariera ei. Între timp, viața i s-a schimbat complet. În prezent, Ana este una dintre Faimoasele de la „Survivor România 2021”, are o afacere, însă nu poate uita cea mai importantă etapă din viața ei. Puțini își mai amintesc însă, de exercițiul cu care Ana Porgras a adus aurul mondial pentru România.

Exercițiul cu care Ana Porgras a adus aurul mondial pentru România

Ana Porgras, în vârstă de 27 de ani, locuiește în Brașov, unde și-a deschis un salon de cosmetic. Chiar dacă a renunțat în urmă cu mult timp la gimnastică, sportiva nu poate uita acea perioadă și decizia pe care o regretă și în ziua de azi.

Din cauza unor accidentări, cu numai 7 luni înaintea Olimpiadei din 2012, Ana Porgras a decis să se retragă din gimnastică.  Mai jos, aveți VIDEO -cu exercițiul cu care Ana Porgras a adus aurul mondial pentru România.

Ana Porgras obținea aurul la bârnă, supunând-o inclusiv pe campioana en titre a momentului, chinezoaica Deng Linlin. Se întâmpla în octombrie 2010, la Rotterdam

„E aparatul cu care am avut o chimie specială și mi-a fost cel mai drag de la început, la vârsta de 4-5 ani. Mama mi-a și povestit că prima dată când m-a dus la gimnastică, am fugit direct la bârnă.

„Ar fi trebuit să trag de mine la recuperare!”

Nu mi s-a părut niciodată greu să stau pe acea fâșie de 10 centimetri. În schimb, nu m-am împrietenit niciodată cu săriturile, la care n-am reușit să progresez deloc”, spune Ana, potrivit gsp.ro.

„Era primul concurs mare la care venise și mama. Săraca, a început să plângă când a văzut ce am pățit”. Dar o dublă leziune, genunchi și cot, suprapuse nefericit în a doua jumătate a lui 2011, a împins-o către o hotărâre radicală, pe care acum o regretă.

„Mi-a fost foarte greu cu programul pentru recuperare, funcționam la capacitate redusă, fusesem operată de două ori la picior. Am cedat, fiindcă nu mai eram convinsă că voi fi aptă pentru Jocuri.

A fost și tentația adolescenței de a abandona regimul spartan de la lot, astfel încât să-mi pot trăi viața în condiții de libertate totală. Ajunsesem la nivelul maxim de saturație! Nu mai rezistam. Ar fi trebuit însă să mai trag de mine. Atacam cu siguranță podiumul la Olimpiadă”, a mai spus  Ana pentru sursa citată.

Ana Porgras a intrat în cursa pentru marele premiu la Survivor România 2021

Pe 2 februarie, Ana Porgras s-a alăturat echipei Faimoșilor, de la Survivor România. „Cred că voi face față acestei provocări. Am foarte multă răbdare cu oamenii în viață de zi cu zi, am capacitatea de a-i asculta, de a-i înțelege.

Ana Porgras, una dintre cele mai apreciate concurente de la Survivor România

Sunt sensibilă, dar compensez prin forță fizică, sunt tolerantă și văd partea bună a lucrurilor. Cel mai mult îmi vor lipsi apelurile telefonice cu mama mea, pentru că noi vorbim zilnic. Îmi este frică să nu mă accidentez pe trasee, încerc să analizez care este cea mai bună abordare a lor”, a declarat Ana Porgras.

Urmăriți Impact.ro și pe