EXCLUSIV

Victor Socaciu, bolnav Covid-19, salvat de prima doză de vaccin? Ce spune Ducu Bertzi. Ultimele vești despre starea artistului

Alexandru Catalan 16.04.2021, 14:24

La mai bine de o săptămână de la spitalizare, celebrul solist de muzică folk, Victor Socaciu (68 de ani), continuă să lupte, pentru viața sa, cu periculosul Covid-19. Prietenul lui de suflet, Ducu Bertzi, are mari emoții pentru starea acestuia de sănătate. Cei doi artiști s-au văzut ultima oară la Festivul ”Om bun”, desfășurat la începutul lunii aprilie, la Breaza: ”Victor își făcuse prima doză de vaccin, pentru că are probleme cu diabetul şi cu efectele acelui transplant de rinichi”, ne-a spus, în exclusivitate pentru impact.ro, Ducu Bertzi.

Ducu Bertzi: ”Ceea ce nu ştiu e dacă apucase se facă şi rapelul, dar prima doză de vaccin cu siguranţă a făcut-o”

Solistul Ducu Bertzi ne-a spus, pentru impact.ro: “Ştiu sigur că Victor Socaciu îşi făcuse cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19. Ceea ce nu ştiu e dacă apucase se facă şi rapelul, dar prima doză cu siguranţă a făcut-o. Iar asta l-a ajutat foarte mult, mai ales că el are probleme şi cu diabetul, şi cu efectele acelui transplant de rinichi”, a declarat, pentru impact.ro, prietenul lui Victor Socaciu. Vestea internării lui Victor, din cauza îmbolnăvirii cu virusul COVID-19, l-a luat prin surprindere pe Ducu Bertzi. Iniţial a crezut că e o glumă proastă:

“Victor Socaciu e genul de om care a luat foarte în serios ameninţarea acestui nou virus. Ca atare, s-a protejat în permanenţă, a avut masca ţinută cum trebuie, pe întreaga faţă, ca să-i acopere nasul inclusiv, nu cum mai vezi pe câte unul pe stradă doar uşor peste gură. Apoi, a evitat orice fel de întâlnire neaşteptată. Pe scurt, a fost extrem de precaut. În plus, a căutat să se vaccineze de îndată ce a putut face acest lucru”, ne-a spus artistul.

Victor Socaciu, bolnav Covid-19
Victor Socaciu, Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru, un trio formidabil în muzica folk

”Pot da mărturie că masca s-a purtat cu sfinţenie, inclusiv de către spectatorii prezenţi, pe durata Festivalului Om bun, de la Breaza”

Ducu Bertzi mai spune că şi-a văzut bunul coleg ultima oară la Breaza, cu ocazia Festivalului de folk “Om bun”, aflat la a 30-a ediţie, de care s-a ocupat chiar Victor Socaciu. Apoi, au discutat telefonic, în primele două zile ale lunii aprilie, tot despre evoluţia festivalului şi lucrurile păreau în regulă.

“Am văzut că am fost acuzaţi, eu, Victor şi încă un amic, Daniel Iancu, că am fi fost surprinşi în sala de spectacole fără mască. Ceea ce trebuie să ştie lumea e că respectivul instantaneu a fost făcut cu foarte puţin timp înainte de finalul concertului, când toţi trei urma să intrăm pe scenă. Ca atare, renunţasem la mască încă din sală, asta şi fiindcă nu avea culise. Pot da mărturie altfel că masca s-a purtat cu sfinţenie, inclusiv de către spectatorii prezenţi pe durata festivalului”, susţine acelaşi Ducu Bertzi.

Ducu Bertzi răsuflă ușurat, după ce a cântat cu Victor Socaciu, la festival: ”Testul e negativ!”

Imediat ce a aflat că Victor Socaciu s-a îmbolnăvit, și Ducu a alergat să-şi facă un test de tip PCR. “Rezultatul testului meu a fost unul negativ. De asemenea, negativ a fost şi rezultatul testului soţiei sale. Pur şi simplu, Victor Socaciu a fost uşor ghinionist, iar sistemul imunitar e poate uşor slăbit. Nu sunt medic să fac aprecieri pe tema asta, dar nu găsesc alte explicaţii”, a adăugat, pentru impact.ro, Ducu Bertzi. Artistul a mai ţinut să precizeze că, pe durata spitalizării, Victor Socaciu nu a fost intubat, ceea ce e, după el, un semn foarte bun. “Ştiu că de abia aşteaptă să se întoarcă acasă, aşa cum cum acelaşi lucru îl aşteptăm şi noi. Mai sunt multe lucruri de făcut împreună, şi cu Victor Socaciu şi cu Vasile Şeicaru, cu toţi ceilalţi!”, ni s-a mai confesat Ducu Bertzi.