Victor Pițurcă și-a ieșit din minți când a ajuns din nou la DNA. „Dacă te dai cu ruj, vorbim”

Anca Manolica, Iulia Statie 31.01.2023, 15:22
Victor Pițurcă și-a ieșit din minți când a ajuns din nou la DNA. „Dacă te dai cu ruj, vorbim”

În urma audierilor de la DNA, Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de cumpărare de influență. În cursul zilei de marți, 31 ianuarie, la aproximativ trei ore după ce i-a expirat mandatul de arestare, fostul internațional a fost adus din nou la DNA, pentru alte declarații. De ce și-a ieșit din minți.

Victor Pițurcă, rechemat la DNA

Fostul antrenor al naționalei a ajuns din nou la sediul Direcției Naționale Anti-Corupție (DNA), la numai trei ore după ce a fost eliberat din arestul preventiv. Victor Pițurcă a petrecut 24 de ore în custodia autorităților, după ce a fost reținut luni, 30 ianuarie.

A fost eliberat marți dimineață, în jurul orei 11, după ce i-a expirat mandatul, fiind plasat sub control judiciar. Astfel, Pițurcă nu va avea voie să părăsească țara și va fi nevoit să se prezinte la secția de poliție, după un program bine stabilit.

Reacție uluitoare la adresa unui bărbat

La circa trei ore de la eliberare, el a revenit la sediul DNA în jurul orei 13:30, pentru noi audieri, după ce anchetatorii au stat de vorbă cu fiul acestuia, Alexandru Pițurcă. Așa cum s-a întâmplat și în cursul dimineții, fostul selecționer a fost „așteptat” de o mulțime de jurnaliști, dar și de protestatarul Marian Moroșanu, zis „Ceaușescu”.

Acesta l-a provocat în repetate rânduri pe tehnician, adresându-i mai multe întrebări: „Cum a fost în arest? Cum a fost o noapte? De ce ați cumpărat influență? Nu aveați bani prea mulți?”, i-a strigat bărbatul. Enervat la culme, Pițurcă i-a răspuns, în cele din urmă, printre replică neașteptată: „Dacă te dai cu ruj, vorbim!”

Victor Pițurcă, rechemat la DNA
Victor Pițurcă, rechemat la DNA

Este acuzat de cumpărare de influență

Victor Pițurcă este acuzat de cumpărare de influență într-un în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN, în care în s-au făcut mai multe percheziții în ultima vreme. Acesta vizează achizițiile publice făcute de una dintre firmele fiului său, care ar fi primit 2,2 milioane de euro, iar fostul selecționer ar fi avut un cuvânt important de spus la încheierea contractului.

În cazul în care va fi găsit vinovat, antrenorul ar putea fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani, iar pentru că este vorba de o faptă din perioada pandemiei, judecătorul îi mai poate adăuga încă doi ani.

Citește și: Aroganța făcută de Victor Pițurcă înainte de a ajunge în fața procurorilor. „Râdea de faptul că a fost chemat la DNA”. EXCLUSIV

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...