Se pare că românii nu vor scăpa de starea de alertă nici după data de 8 martie, așa cum se spunea până acum. Cel care a venit cu vestea a fost Kelemen Hunor, vicepremier și președinte al UDMR. Autoritățile spuneau că odată cu ridicarea stării de alertă se va renunța și la multe dintre restricțiile impuse de autorități. Se pare că planul de renunțare la restricții merge înainte.
Vicepremierul Kelemen Hunor a spus că este posibil ca starea de alertă să continue și după data de 8 martie, acest lucru fiind încă dezbătut între PSD și PNL, existând chiar mici disensiuni și pe această temă între cele două partide. Social-democrații vor să se renunțe la starea de alertă, pe când liberalii vor să lase decizia în mâna specialiștilor.
„Foarte multe dintre restricţii sunt convins că vor fi ridicate, asta este intenţia noastră, şi după 8 martie o prelungire a stării de alertă pentru o lună de zile va exista şi premierul a cerut o analiză foarte serioasă, dacă se termină starea de alertă, la un moment dat, pentru că se va termina, ce acte normative trebuie modificate, pentru că în această perioadă de doi ani de zile, mai ales în zona sanitară, în zona economică, în zona administraţiei şi a intervenţiei în situaţiile de urgenţă, au fost modificate multe acte normative şi trebuie văzut ce se întâmplă cu persoanele detaşate, cu persoanele angajate”, a afirmat Kelemen Hunor la B1 TV, potrivit News.ro.
Kelemn Hunor a ținut să precizeze că ridicarea stării de alertă „nu înseamnă că s-a terminat pandemia, că virusul a fost omorât definitiv”, ci că s-a trecut într-o altă fază.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Din punctul meu de vedere, în primăvară trebuie ridicată starea de alertă dacă nu se întâmplă vreun lucru. În aprilie, mai”, a spus vicepremierul, care a precizat că este „puţin probabil” ca starea de alertă să fie ridicată în data de 8 martie.
Starea de alertă a fost instituită în România pe data de 15 mai 2020, după ce s-a renunțat la starea de urgență, iar de atunci a fost prelungită în fiecare lună.