Veștile care ar putea să răstoarne cazul Kamila Valieva. Ce alte substanțe s-au găsit în corpul patinatoarei din Rusia

Sorin Barbu 16.02.2022, 10:20
Veștile care ar putea să răstoarne cazul Kamila Valieva. Ce alte substanțe s-au găsit în corpul patinatoarei din Rusia

Cazul Kamila Valieva ne aduce în fiecare zi informații interesante. Iar ceea ce au scris cei de la New York Times ar putea răsturna radical situația. Jurnaliștii au aflat că în afară de trimetazidină, aflată pe lista interzisă, în corpul sportivei din Rusia au mai fost găsite alte două substanțe medicamentoase, folosite pentru tratarea unor afecțiuni cardiace.

Cazul Kamila Valieva, noi detalii importante

Kamila Valieva a fost în centrul atenției la Jocurile Olimpice de la Beijing. O patinatoarea talentată și elegantă care a reușit o săritură cvadruplă și a pus umărul la câștigarea titlului pe echipe. Numai că succesul său a fost pus în umbră de un test pozitiv anti-doping. Medaliile nu s-au mai decernat și s-a pus serios problema să fie trimisă acasă. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis altceva, iar Valieva a rămas la Jocurile Olimpice.

Jurnaliștii din lumea întreagă caută cu înfrigurare date despre acest caz. Au aflat că avocații sportivei susțin că aceasta ar fi încurcat pastilele sale cu ale bunicului și așa s-a găsit în corpul său trimetazidină, o substanță interzisă pentru sportivi.

Presa din Rusia merge mai departe și susține că Valieva a băut apă din paharul bunicului, care se află sub tratament din pricina unor probleme cardiace. Mama sportivei a declarat că fiica ei are o rețetă, de la medic, pentru hipoxen, din cauza aritmiilor cardiace.

New Tork Times a publicat probele prezentate de avocații sportivei, în fața TAS, și spun că laboratorul de la Stockholm, care a analizat probele, a găsit urmele a altor două medicamente: hipoxen şi L-Carnitin. Niciunul dintre aceste medicamente nu se află pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping și sunt folosite în tratamentul problemelor cardiace.

Kamila Valieva a reușit o nouă prestație superbă, aplaudată la scenă deschisă, în programul scurt al probei individuale de patinaj artistic. A terminat pe primul loc în ciuda faptului că a ratat o execuție. Este principala favorită la medalia de aur, înainte de programul liber programat joi.

Ierarhia finală va fi alcătuită din punctajul cumulat al celor două probe, dar dacă Valieva va termina în top 3, nu va avea loc festivitatea de premiere, a anunțat Comitetul Internațional Olimpic printr-un comunicat.

 

Urmăriți Impact.ro și pe