Vești proaste pentru românii care călătoresc cu avionul. Cu cât s-au scumpit biletele

Beatrice Dumitru 05.09.2022, 18:55
Vești proaste pentru românii care călătoresc cu avionul. Cu cât s-au scumpit biletele

Pe măsură ce în ultimele decenii tarifele aeriene au devenit mai mici, numărul zborurilor a crescut, în timp ce companiile aeriene au concurat pentru a oferi bilete la prețuri reduse. Dar acea perioadă a trecut, pentru românii care călătoresc cu avionul preţul mediu al biletelor s-a majorat în perioada vacanţei.

Cu cât s-au scumpit biletele de avion

Șeful companiei aeriene irlandeze de tip low-cost Ryanair, Michael O’Leary, spunea că era biletelor de 10 euro s-a terminat și făcea referire la explozia preţului la energie, care s-a accelerat după invazia rusească din Ucraina.

Nici pentru români situația nu este mai bună. Tariful mediu al unui bilet de avion dus-întors în perioada vacanţei a fost de 212 de euro, în creştere cu 15% faţă de vacanţa de anul trecut, potrivit unei analize de piaţă întocmită de agenţia de turism online. Sezonul de vacanță din acest an a înregistrat o creștere clară a tarifelor companiilor aeriene în comparație cu 2021 și 2020. Preţul mediu al unui bilet de avion dus a crescut cu aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 142 de euro, în timp ce biletele dus-întors s-au scumpit într-o măsură mai mică, 15%, având o medie de 212 de euro.

Vești proaste pentru românii care călătoresc cu avionul. Cu cât s-au scumpit biletele
Prețul biletelor de avion s-au majorat.

În perioada vacanţelor din acest an, un număr mare de români au reînceput să călătorească, compensând astfel pentru perioada din timpul pandemiei. Cei mai mulţi dintre turiştii români au mers în vacanţă în cuplu, petrecând în medie opt zile în afara ţării. În perioada vacanţei, preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 212 de euro, în creştere cu 15% faţă de vacanţa de anul trecut. Perioada dintre cumpărarea biletelor de avion şi data călătoriei a fost de aproximativ 39 de zile faţă de 29 de zile anul trecut”, arată cercetarea, preluată de dcbusines.ro.

Destinațiile preferate ale românilor

În perioada iunie-august a acestui an rezervările pentru vacanțele în străinătate au fost cu 23% faţă de vacanţele de anul trecut, conform eSky.ro.

Reprezentanţii companiei spun că Italia s-a clasat pe primul loc în clasamentul eSky.ro al celor mai populare destinaţii în iunie-august 2022. Românii au ales cel mai des Roma, Milano, Veneţia, Napoli şi Bologna. Următoarea destinație pe lista preferențelor a fost Spania cu oraşele Barcelona, Madrid şi Valencia, în timp ce Grecia a ocupat locul trei în clasamentul celor mai populare destinaţii, cele mai căutate oraşe fiind Atena, Corfu şi Salonic. urmată de Turcia, Cipru şi Portugalia.

În acest an, românii au fost în vacanţe mai scurte, iar turiştii români au petrecut opt zile în vacanţă în perioada iunie-septembrie a acestui an, faţă de zece zile anul trecut.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...