Românii mai primesc o lovitură. După ce s-au scumpit carburanții, iar prețurile la utilități au explodat pur și simplu, iar alimentele au devenit și ele mai scumpe, iată că acum se scumpesc și călătoriile cu avionul. Cel care a venit cu vestea a fost directorul general al Ryanair Group, Michael O’Leary. Acesta a declarat că rezervările la cea mai mare companie aeriană din Europa cu buget redus sunt în plină ascensiune.
Directorul general al Ryanair Group, Michael O’Leary, vine cu vești proaste. Oficialul a declarat că rezervările la cea mai mare companie aeriană din Europa cu buget redus sunt în urcare şi că se aşteaptă ca biletele de avion să se scumpească la vară cu 7% – 9%, faţă de cele anterioare pandemiei de Covid-19, potrivit Reuters.
Directorul Ryanair Group a spus că factorul de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, ar trebui să fie de aproximativ 94% în iunie, atingând cu aproximație nivelurile anterioare pandemiei de coronavirus.
„Şi iulie, august şi septembrie arată foarte solide, cu factori de încărcare mai mari şi, de asemenea, tarife mai mari. Tarifele vor creşte, probabil, cu un nivel ridicat de o singură cifră, cu 7,8,9% faţă de vara anului 2019”, a spus el.
O’Leary se aşteaptă însă ca experienţa de călătorie pentru clienţii europeni să se îmbunătăţească în timpul verii, deoarece grupurile de management al aeroportului ”elimină” deficitul de personal făcând noi angajări de personal calificat.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Așadar, oamenii au început din nou să călătorească, iar din acest motiv au început să se formeze cozi din ce în ce mai mari pe aeroporturile britanice, dar şi la Amsterdam, Dublin şi Toronto, deoarece managerii aeroporturilor au dificultăţi să ocupe locurile de muncă disponibile suficient de repede. Revin însă și grevele din sistem. Personalul navigant spaniol a anunţat luni că va intra în grevă şase zile, la sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie, dar O’Leary a spus că orice întrerupere cauzată de acţiune ar putea fi „minoră şi fără consecinţe”.
Directorul companiei aeriene a recunoscut că greva ar putea cauza câteva întârzieri, însă spune că inițiativa personalului navigant spaniol „nu are niciun sprijin”.
O’Leary a ținut să precizeze că negocierile cu Boeing au ajuns într-un impas, pentru cumpărarea de noi aeronave, ultimele discuții având loc în urmă cu dou-trei luni. De cealaltă parte, Boeing a anunţat că a vândut peste 700 de avioane MAX anul trecut şi că are de gând să vină cu oferte la preţuri nerealiste.