Vești proaste de la meteorologi. Ce temperaturi urmează în România

Badea Violeta 10.03.2022, 16:14
Vești proaste de la meteorologi. Ce temperaturi urmează în România

Vești proaste pentru românii care așteptau primăvara. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se va răci considerabil în toată țara, cel puțin până pe data de 12 martie. Iată ce anunță meteorologii pentru perioada următoare. Află ce temperaturi se vor înregistra!

Ger năprasnic în România în următoarele zile

În perioada următoare, frigul se va instala în țara noastra. Teritoriul va fi traversat de un val de ger care va aduce temperaturi extrem de scăzute. În această noapte de 10 spre 11 martie, minimele vor fi chiar și de -18 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei.

În nordul şi nord-estul ţării, valorile minime vor fi cuprinse între -14 şi -2 grade Celsius. Frigul se va simți extrem de puternic în intervalul 10 martie- 12 martie. Cerul va fi senin, cu excepția părții de sud-vest şi a zonei de munte. La fel şi în nord-estul României, unde pe suprafeţe mici sunt așteptate și ninsori slabe.

De asemenea, meteorologii precizează că vântul va sufla cu putere în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei. Mâine, 11 martie, acesta va atinge viteze cuprinse între 45 – 55 km/h, astfel că senzația de frig va fi amplificată.

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade”, conform celor de la ANM.

Ce temperaturi se vor inregistra in zilele urmatoare
Ce temperaturi se vor inregistra in zilele urmatoare

Cum va fi vremea în Capitală

Noaptea de 10 spre 11 martie se anunță una extrem de geroasă și pentru bucureșteni. Valorile minime se vor încadra între -8 și -7 grade Celsius, iar vântul va sufla moderat.

Va urma un proces de răcire, cu maxime mult mai scăzute față de cele specifice acestei perioade din calendar. Cerul se va înnora treptat, iar trecător, în special spre seară şi pe parcursul nopţii, va ninge slab.

Vântul va sufla slab spre moderat. De asemenea, temperaturile maxime înregistrate se vor încadra în jurul valorii de -1 grad Celsius, iar cele minime se vor încadra între -6 și -5 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...