Prognoza meteo pentru luna martie. Când vine primăvara în România

Stan Filon 08.03.2022, 20:26
Prognoza meteo pentru luna martie. Când vine primăvara în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru luna martie. Astfel, am aflat că vremea va rămâne rece și nu vom scăpa de ninsori, până după jumătatea lunii. Vremea se va schimba de-abia după data de 20 martie, când temperaturile vor începe să crească în toate regiunile, potrivit meteorologilor ANM.

Prognoza meteo pentru luna martie

Prognoza meteo pentru luna martie a fost emisă de meteorologii ANM, care spun că trebuie să ne mai așteptăm la precipitații și vreme rece, zilele acestea.

Prognoza meteo valabilă pentru săptămâna 07.03.2022 – 14.03.2022

Valorile termice vor fi cu mult mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului. Cu toate acestea, la munte va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă chiar și de 80 de centimetri.

Prognoza meteo pentru luna martie
Prognoza meteo pentru luna martie

Prognoza meteo valabilă pentru săptămâna 14.03.2022 – 21.03.2022

Meteorologii ANM au anunțat că temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru luna martie pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, potrivit ANM.

Prognoza meteo valabilă pentru săptămâna 21.03.2022 – 28.03.2022

Prognoza meteo pentru acest interval anunță că vremea începe să se îndrepte. Astfel, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo valabilă pentru săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022

Temperaturile vor continua să crească, iar primăvara se va instala în România. Mediile valorilor termice se vor situa chiar peste cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit în aproape toate regiunile din țară.

Specialiștii spun că, în general, pe parcursul lunii martie are loc creșterea temperaturii medii lunare a aerului cu 4-5ºC, faţă de luna februarie. Temperaturile medii ale lunii martie variază între +1ºC în nordul țării şi +3ºC în sudul ei. De când se fac măsurători pe teritoriul României, cea mai rece a fost luna martie a anului 1952, când temperatura medie lunară a aerului a oscilat între -3,7ºC şi -6,1ºC. La popul opus, cea mai călduroasă lună martie a fost în anii 1990 și 2017, când temperatura medie lunară a aerului a variat între +6,9ºC și +9,0ºC.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...