Vești grozave pentru telespectatori. Un post TV unic în România se întoarce pe micile ecrane. Fusese suspendat în urmă cu câțiva ani

Stan Filon 07.09.2022, 14:04
Vești grozave pentru telespectatori. Un post TV unic în România se întoarce pe micile ecrane. Fusese suspendat în urmă cu câțiva ani

Vești grozave pentru telespectatorii care duceau dorul unei televiziuni unice în România! Vorbim despre postul TVR Cultural, care a fost desființat în urmă cu 10 ani, dar care va reveni foarte curând în grila de programe. A fost mereu singurul post de televiziune cu profil exclusiv cultural, iar acum va reveni pe micile ecrane, spre bucuria celor încă mai apreciază cultura în România.

Un post TV unic în România se întoarce pe micile ecrane

Românii care s-au săturat să urmărească toată ziua știri care mai de care mai violente sau dezbateri nesfârșite primesc acum o veste bună. TVR Cultural va reveni în grila de programe, după ce postul de televiziune fusese închis în urmă cu 10 ani de zile. Canalul cultural al Televiziunii Române îşi va relua emisia, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat marţi acordarea licenţei pentru difuzarea pe satelit şi în sistem digital terestru a acestui post de televiziune.

TVR Cultural îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români, potrivit unui comunicat al Televiziunii Publice difuzat marți și citat de Agerpres.

Un post TV unic in Romania se intoarce pe micile ecrane
Un post TV unic in Romania se intoarce pe micile ecrane

„Purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură”

„Dinamica şi realităţile mediului cultural vor face din acest canal al TVR purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură şi al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România”, precizează sursa amintită.

TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi şi mari evenimente culturale europene şi internaţionale, se mai precizează în comunicat.

„TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creaţiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spaţiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură şi artiştii din generaţii diverse”, a declarat Dan-Cristian Turturică, preşedinte – director general al SRTv, citat în comunicat.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002 și a fost atunci singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012, se mai arată în comunicat, iar acum va reveni pe micile ecrane, fiind tot singurul post TV fără concurență în România.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...